3 tips til at få den perfekte have

hus_have
ks12

Elsker du din have ligeså meget som resten af os danskere, men har den fået lov til at stå og forfalde den seneste tid? Det kræver jo som bekendt en hel masse arbejde, at forvandle din have til en smuk og rolig lilleoase – og dette kan en travl hverdag desværre alt for ofte komme i vejen for. Hvis du leder efter en effektiv måde endelig at forvandle din have til et grønt paradis, så bør du bestemt læse videre her. For her får du 3 stensikre tips til en langt smukkere have.

Afsæt tid til din have

Det første tip er måske også det vanskeligste – så lad os hellere få det overstået med det samme. For at få den perfekte have, så er du nemlig nødt til at afsætte noget tid til opgaven. Dog behøver dette slet ikke være så slemt, som det måske lyder. Havearbejde virker nemlig særdeles beroligende; og det der måske føles som en sur pligt kan faktisk lynhurtigt forvandles til en rigtig hyggelig affære – der oven i købet kan virke helt terapeutisk. For at du ikke helt skal miste modet, så anbefales det derfor at du anskaffer dig nogle bunddækkeplanter. Disse planter kræver nemlig minimal vedligeholdelse, og ser samtidigt utroligt smukke ud i haven. Du kan f.eks. lære mere om de forskellige bunddækkeplanter ved at besøge bunddaekke.dk.

blomster

Vælg nogle flotte planter til din have

Det siger måske nok sig selv, men ikke desto mindre bør du gøre noget ud af de planter du ønsker i din have. Gør derfor en smule indledende forarbejde inden du tager i dit lokale plantecenter. Hvis du f.eks. er vil med bregner og skyggeplanter, så vil det derfor ikke være en dårlig idé hvis du i forvejen undersøger hvilket udvalg der findes indenfor denne type planter. Planter er nemlig også en designbeslutning.

Afslut med den rette dekoration

Sidst men ikke mindst, så er ingen have komplet uden lidt smuk dekoration. Uanset om det drejer sig om et flot fuglebad, romerske lerkrukker eller smukke hængelamper, så vil nogle smukke objekter eller pyntegenstande være afgørende for at bringe din have til det næste niveau. Og gudskelov er det i dag muligt at finde havedekoration i en lang række forskellige stilarter, materialer og ikke mindst størrelser. Du vælger nemlig selv, hvad der passer bedst til din have og smag. Det er jo i sidste ende din have vi taler om.

Relaterede artikler

vinkøleskab

Sådan får du lidt mere luksus ind i hverdagen

Der er mange, der med tiden kan synes, at deres hverdag bliver lidt for triviel og monoton. Den består ofte bare af arbejde, huslige pligter og de mange andre trivialiteter, som der følger med den, når det hele skal gå op i en højere enhed i en travl hverdag. Er det noget, som du kender […]

Plastik vinduer er langtidsholdbare

Hvorfor skifte vinduer af træ ud med plastvinduer?

De fleste mennesker med hus eller sommerhus elsker synet af deres trævinduer, som står så fint med sprosser og et naturligt udtryk. Hvis de da er vedligeholdt. Der er ligesom noget prestige i vinduer udført i træ, men de kræver megen vedligeholdelse for at stå smukt år efter år. Hvis vi kører en tur rundt […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.