Mad til mange personer: 4 gode opskrifter

Opskrift med moerbradgryde
ks12

Opskrift med moerbradgryde

Åh nej! Du er kommet til at forpligte dig til at stå for madlavningen til et stort arrangement med mange gæster. Anledningen kan være mange; en lejrskoletur, en fødselsdagsfest, en rustur eller noget helt andet. Lige meget hvad, så kan det være svært at skulle lave mad til mange.

Det du bør gøre er derfor at gøre det så nemt for dig selv som overhovedet muligt. Det gør du primært ved at vælge retter, er er nemme at lave i stor skala. Typisk er dette retter, som ikke består af en masse enkeltdele, men for eksempel laves i én stor gryde. Her kommer fire forslag til sådanne retter:¨

Mørbradgyde med cocktailpølser og bacon

Har du været på lejrskoletur, så har du nok ikke undgået at smage denne lækre ret før. Den cremede mørbradgryde med pølser og bacon kommer i mange forskellige varianter, men den helt klassiske version er nu engang den bedste.

Denne ret er nem at lave, fordi komponenterne er begrænsede og nemme at behandle. Mørbradgryden kan spises med ris, et tilbehør som også er nemt at lave i større mængder. Har man lyst kan man eventuelt supplere med grøntsager i form af champignon eller porrer. Læs mere her.

Chili con carne

Endnu en klassiker, men også en ret, som er lidt mere voksen. Her er der tale om en eksotisk og en smule krydret ret, som vil tilfredsstille smagsløgene hos både de yngste og de ældste.

Chili con carne har kun få ingredienser, navnlig hakket oksekød, bønner og tomatsauce. Den kræver dog en del krydderier, men disse er nemme at have med og benytte i retten. Igen kan man servere med ris og måske en smule creme fraiche. Lidt hakket koriander eller persille på toppen gør det hele en smule mere lækkert.

Pizza

Pizza skiller sig lidt ud fra denne oversigt ved ikke at være en gryderet. Pizza tilberedes i ovnen, men processen er nogenlunde lige så simpel som hos de andre opskrifter. Pizza kræver nemlig mest af alt en helt masse dej, noget tomatsauce, fyld og ost.

Det gode ved pizza er, at man ikke behøver at gøre særlig meget for at gøre retten enormt lækker. Det sørger kombinationen af det luftige hvide brød, den smeltede ost samt den søde tomat nemlig helt automatisk for. Fyldet kan desuden tilpasses, så det passer til forskellige smage.

Tomatsuppe

Nemt, varmende, cremet og lækkert. Meget bedre bliver det næsten ikke. Tomatsuppe kan du utrolig nemt lave fra bunden, men du kan også snyde og købe den færdigt. Det vigtigste ved denne type af suppe er nemlig ikke selve suppen, men tilbehøret, som du serverer til den.

Sørg for noget lækkert brød. Brød fylder i maven og tilføjer lidt ekstra. Du kan bage brødet selv eller købe det færdigt hos en bager. Derudover kan du blandt andet supplere med creme fraiche eller croutoner eller måske lade den hakkede persille komme på banen igen. Suppen kan tilberedes lynhurtigt i én stor gryde.

Relaterede artikler

Æbletræ

Nu vil danskerne gro deres egen mad

Programmer som Bonderøven har gjort det populært at gro sin egen mad for danskerne. I lang tid har vi været vant til at gå ned i dagligvarebutikkerne og købe, hvad end vi havde lyst til. Men nu ser det ud som om, der er en ny tendens på vej. Klimakrisen har fået danskernes øjne op […]

Forkæl dig selv med en frituregryde

Forkæl dig selv med en frituregryde

Frituremad er noget, som langt de fleste madelskere sætter stor pris på. Det er dog ligeledes en form for mad, der har et aldeles blakket ry. Der er dog ingen grund til at entydigt opfatte frituremad som værende usundt, da dette ganske enkelt ikke behøver at være tilfældet. Med det rette udstyr i form af […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.