Mad til mange personer: 4 gode opskrifter

Opskrift med moerbradgryde

Opskrift med moerbradgryde

Åh nej! Du er kommet til at forpligte dig til at stå for madlavningen til et stort arrangement med mange gæster. Anledningen kan være mange; en lejrskoletur, en fødselsdagsfest, en rustur eller noget helt andet. Lige meget hvad, så kan det være svært at skulle lave mad til mange.

Det du bør gøre er derfor at gøre det så nemt for dig selv som overhovedet muligt. Det gør du primært ved at vælge retter, er er nemme at lave i stor skala. Typisk er dette retter, som ikke består af en masse enkeltdele, men for eksempel laves i én stor gryde. Her kommer fire forslag til sådanne retter:¨

Mørbradgyde med cocktailpølser og bacon

Har du været på lejrskoletur, så har du nok ikke undgået at smage denne lækre ret før. Den cremede mørbradgryde med pølser og bacon kommer i mange forskellige varianter, men den helt klassiske version er nu engang den bedste.

Denne ret er nem at lave, fordi komponenterne er begrænsede og nemme at behandle. Mørbradgryden kan spises med ris, et tilbehør som også er nemt at lave i større mængder. Har man lyst kan man eventuelt supplere med grøntsager i form af champignon eller porrer. Læs mere her.

Chili con carne

Endnu en klassiker, men også en ret, som er lidt mere voksen. Her er der tale om en eksotisk og en smule krydret ret, som vil tilfredsstille smagsløgene hos både de yngste og de ældste.

Chili con carne har kun få ingredienser, navnlig hakket oksekød, bønner og tomatsauce. Den kræver dog en del krydderier, men disse er nemme at have med og benytte i retten. Igen kan man servere med ris og måske en smule creme fraiche. Lidt hakket koriander eller persille på toppen gør det hele en smule mere lækkert.

Pizza

Pizza skiller sig lidt ud fra denne oversigt ved ikke at være en gryderet. Pizza tilberedes i ovnen, men processen er nogenlunde lige så simpel som hos de andre opskrifter. Pizza kræver nemlig mest af alt en helt masse dej, noget tomatsauce, fyld og ost.

Det gode ved pizza er, at man ikke behøver at gøre særlig meget for at gøre retten enormt lækker. Det sørger kombinationen af det luftige hvide brød, den smeltede ost samt den søde tomat nemlig helt automatisk for. Fyldet kan desuden tilpasses, så det passer til forskellige smage.

Tomatsuppe

Nemt, varmende, cremet og lækkert. Meget bedre bliver det næsten ikke. Tomatsuppe kan du utrolig nemt lave fra bunden, men du kan også snyde og købe den færdigt. Det vigtigste ved denne type af suppe er nemlig ikke selve suppen, men tilbehøret, som du serverer til den.

Sørg for noget lækkert brød. Brød fylder i maven og tilføjer lidt ekstra. Du kan bage brødet selv eller købe det færdigt hos en bager. Derudover kan du blandt andet supplere med creme fraiche eller croutoner eller måske lade den hakkede persille komme på banen igen. Suppen kan tilberedes lynhurtigt i én stor gryde.

Relaterede artikler

Test af espressomaskine er en god ide

Test af espressomaskine er en god ide

Mange mennesker går rigtig meget op i deres kaffe, da det er så vigtig en ting i ens hverdag. Man starter jo gerne dagen med det. Det er derfor at det er en god ide at se på en test af espressomaskiner inden du køber en. Så kan du være sikker på, at du får […]

Gå sommeren i møde med den bedste plæneklipper

Gå sommeren i møde med den bedste plæneklipper

Det er snart sommer, og så ved vi godt, at græsset begynder at vokse rigtig hurtigt, og det bliver svært at følge med. Hvis man har en stor have, er det også vigtigt med en rigtig god plæneklipper. Det er meget tidskrævende at slå græs med en maskine som ikke virker optimalt. Hvis man gerne […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.