Find ro i krop og sjæl

hænder
ks12

Hverdagen kan let gå hen og blive for meget med karriere, familie, parforhold og det hele. Derfor er der mange mennesker, der ender med at få stres, depression og lignende. Psykiske lidelser som disse er helt normale i vores nutidige samfund, selvom det måske ikke altid føles sådan. Der er dog mange moderne tiltag og måder, hvorpå du kan få det bedre til daglig. Det er nemlig vigtigt, at du husker at fokusere på dig selv af og til.

yoga

Få hjælp til at overskue problemerne

De problemer, du går og tumler med, kan til tider føles meget private. Det er de da selvfølgelig også. Men det betyder dog ikke, at andre mennesker ikke kan sætte sig ind i, hvordan du har det, eller endda, at andre mennesker aldrig har prøvet at have det på samme måde.

Måske kan det være svært at tale med en ven eller partner om sådan noget. Dine nærmeste kan være en del af det, der får dig til at have det dårligt, eller også kan det måske bare føles akavet, at fortælle om sine trængsler til dem, du elsker.

Det skal dog ikke forhindre dig i at få sat ord på følelserne, og at få hjælp og gode råd til, hvordan du kan bearbejde det og komme videre. En oplagt mulighed er naturligvis at få professionel hjælp. De fleste byer i Danmark huser op til flere psykologer og psykoterapeuter, der lever af at få folk som dig til at have det bedre i livet. Det kan for eksempel være denne psykoterapeut Roskilde, hvis du bor der, men du kan også finde hjælp, hvis du bor et andet sted.

ubehag

Stres af med fysisk udfoldelse og yoga

Det er dog ikke blot vigtigt at fokusere på dine følelser, traumer, hverdag og så videre, men også at give din krop det fokus, den har behov for. En let måde at strese af, samtidig med at du får løsnet op i musklerne og leddene, er naturligvis ved at få en massage. Det kan dog både være temmelig omstændigt, dyrt og besværligt, hvis du ikke lige har en personlig massør ved hånden.

En anden oplagt måde at få løsnet op på, og som er mulig at gøre på egen hånd, er yoga. Du behøver ikke have den store erfaring indenfor disciplinen, det meste kan læres på nettet, på en god blog om Yoga, i videoer eller i en bog om yoga. 

Relaterede artikler

Gammel ved solnedgang

Få et yngre look på de gamle dage

Har ansigtet fået rynker og er det begyndt at opnå et antal så det går dig på i hverdagen, så er det måske på tide at overveje at få gjort noget med det. Ja, alderstræk er en del af naturens gang men da flere og flere specialiserer sig i at fjerne dem og bringe en […]

Tommestok, mursten, tegning

Husk haven når i bygger nyt hus

Er der noget som covid-19 epidemien ikke har fået sat en stopper for, så må det siges at være ny-byggeriet. Stadig flere og flere vælger at bygge nyt hus når de skal investere i ny bolig, så det går stærkt rundt omkring. Flere selv- eller med-byggere glemmer dog ofte at tage højde for udenomsarealerne. De […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.