Alt du har behov for at vide, inden du får en kat

katte
ks12

Når man anskaffer sig en kat, kræver det tid og investering, så man giver katten det bedste liv. Det medvirker til mange overvejelser inden, som man skal tage stilling til både før og efter, at katten er flyttet ind. Derfor kan det være godt at få et overblik over overvejelserne og det udstyr, som der skal købes ind før kattens ankomst. Dertil vil det være en fordel at få en viden omkring katten og hvilke tilpasninger, som man skal gøre sig.

kat

Undersøg først racerne – hvilken kat passer bedst til netop jeres familie?

Der findes mange forskellige katteracer, som har forskellige behov at tage højde for. Den første overvejelse er her, om det skal være en racekat eller en huskat. En huskat uden stambog er det oplagte valg, hvis man blot ønsker en kærlig og sund kat. Omvendt er der også mange muligheder, hvis man ønsker en racekat. De er indavlet og kan have større tendens til artsspecifikke sygdomme. En anden overvejelse er, om det skal være en korthåret eller langhåret kat. Det kan i første omgang lyde som et ligegyldigt spørgsmål, men faktisk har det betydning for kattens personlighed. Langhårede katteracer er generelt mere rolige og mildere, men fælder selvfølgelig også mere. De korthåret racer er generelt mere aktive og livlige. Til sidst skal man også overveje, om det skal være en kattekilling eller en adopteret kat. En killing ser utrolig sød og kær ud, men kræver også mere opdragelse, og derfor skal huset være gearet til killingen. Det gode ved at adoptere er, at man hjælper en kat, som ikke har noget rigtigt hjem, så man både får en voksen kat og gør en god gerning samtidig.

Hav udstyr, foder og legetøj klar til kattens ankomst

For at være forberedt til kattens ankomst, så den føler sig hjemme ved først møde med hjemmet, er det godt at være klar med udstyr, foder og legetøj. Det kan være, at man skal have købt en kattebakke, mad- og vandskål og en kurv. Dertil bør der undersøges hvilket foder, som passer netop til jeres nye kat. I takt med at undersøge fodermulighederne, skal man også undersøge hvad katten kan tåle og ikke kan tåle. Et eksempel kan være, at en kat ikke kan tåle chokolade. Det er godt at vide dette på forhånd, så man ikke kommer til at give katten det ved en fejl. Læs mere her omkring katten og dens forhold til chokolade. Til sidst skal der være noget hyggeligt legetøj eller kravle stativer, som katten kan underholdes med. Den vil højst sandsynligt skulle være alene hjemme nogle timer om dagen, så derfor er det godt at have legetøj klar til den, så den er underholdt og føler sig tryg. Med disse overvejelser i mente, handler det blot om at nyde kattens selskab og skabe minder med den i familien.

Relaterede artikler

bagudboejning

Bliv fit med yoga

Yoga er de senere år blevet populært blandt danskerne. Nogle bruger det som afslapning efter en hård dag, nogle som supplement til de ugentlige løbeture og nogle helt andre bruger yogaen, som deres måde at holde kroppen sund og stærk. Er du én af dem, som ikke jubler over at skulle ud af døren på […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.