Babyrytmik er både populært og sundt

forældre
ks12

Måske har du allerede hørt om begrebet “babyrytmik”? Eller måske du ikke helt ved, hvad begrebet egentlig indebærer, og hvorfor mange forældre går til babyrytmik med deres spædbarn? Her får du din guide til den populære aktivitet babyrytmik, som kan gavne både barn og forældre betydeligt.

Hvad er babyrytmik?

Babyrytmik har eksisteret i masser af år, men har især fået medvind i de senere år. Det er en blanding af bevægelse og musik, som munder ud i, at babyer især får styrket deres kropsbevidsthed.

Aktiviteten er forbeholdt 3-10 måneder gamle spædbørn, som er midt i deres motoriske og sanselige udvikling. Ved at lytte til forskellige lyde og musik kan babyerne bevæge sig instinktivt og derved stimulere labyrint-, føle og muskelsansen. Omgivet af sang og musik kan børnene lære meget omkring dem selv, mens forældrene også kan blive klogere på deres barn. Som sagt spiller kropsbevidstheden en stor rolle, og den kan have stor indflydelse på barnets senere liv.

Burde dit barn gå til babyrytmik?

Det er en vigtig del af spædbørns udvikling og fysiske velvære at lære sin krop og rytmik godt at kende. Mange undersøgelser peger på, at dette også i det senere liv kan øge børnenes følelse af selvværd og lykke.

Derudover er babyrytmik en oplagt mulighed for spædbørn at lære andre i samme alder at kende. Sociale egenskaber styrkes og udvikles, mens også forholdet til forældrene styrkes betydeligt. Det kan være dejligt at være sammen med sit barn i sociale rammer og kunne dele tanker med andre forældre. Det kan nemlig på mange måder være overvældende at blive mor eller far, og på den måde kan man have godt af at lære andre mennesker med børn i samme alder at kende, så man kan dele tanker og tips med hinanden.

Kort sagt er der masser af gode grunde til at tilmelde sig selv og sin baby til babyrytmik.

baby

Så hvordan kommer du i gang?

Først og fremmest skal du finde et behageligt og åbent sted, som tilbyder babyrytmik. Generelt er alle velkomne til at deltage i babyrytmik, og det kræver ikke noget specielt at være med. Det eneste, der gælder, er motivation og god stemning.

Der findes masser af tilbud på babyrytmik i København, og det er derfor oplagt at starte med at gå til babyrytmik, hvis man bor i hovedstadsområdet. Her er der desuden stor mulighed for at møde ligesindede forældre og måske få lokket venner eller veninder med, der også selv er nybagte forældre. Det er i hvert fald det værd at prioritere babyrytmik i sin hverdag, så man både kan gøre noget godt for sin babys velvære, samt tilbringe værdifuld tid med sit barn og sin partner.

Relaterede artikler

stol og bord

Flere og flere investerer i bambus møbler

Noget, der i den grad kan pynte dit hjem op, er bambus møbler. Disse er nemlig ganske unikke og rigtig flotte at se på. Står du og skal have nye møbler, bør du bestemt overveje disse flotte møbler. For de kan faktisk gøre mere, end du tror. Der er nemlig noget over bambus, der bare […]

Barselstiden med en sød lille nyfødt

Der er sket en ændring i måden, vi giver barselsgaver på

Før i tiden var det ren tradition, at man troppede op med noget til baby, når man skulle på barselsbesøg. Det gør de fleste stadig, men flere og flere er begyndt at supplere med gaver til mor eller gaver, som mor og far kan bruge sammen.  Skal du snart på barselsbesøg, så kan du få […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.