Babyrytmik er både populært og sundt

forældre
ks12

Måske har du allerede hørt om begrebet “babyrytmik”? Eller måske du ikke helt ved, hvad begrebet egentlig indebærer, og hvorfor mange forældre går til babyrytmik med deres spædbarn? Her får du din guide til den populære aktivitet babyrytmik, som kan gavne både barn og forældre betydeligt.

Hvad er babyrytmik?

Babyrytmik har eksisteret i masser af år, men har især fået medvind i de senere år. Det er en blanding af bevægelse og musik, som munder ud i, at babyer især får styrket deres kropsbevidsthed.

Aktiviteten er forbeholdt 3-10 måneder gamle spædbørn, som er midt i deres motoriske og sanselige udvikling. Ved at lytte til forskellige lyde og musik kan babyerne bevæge sig instinktivt og derved stimulere labyrint-, føle og muskelsansen. Omgivet af sang og musik kan børnene lære meget omkring dem selv, mens forældrene også kan blive klogere på deres barn. Som sagt spiller kropsbevidstheden en stor rolle, og den kan have stor indflydelse på barnets senere liv.

Burde dit barn gå til babyrytmik?

Det er en vigtig del af spædbørns udvikling og fysiske velvære at lære sin krop og rytmik godt at kende. Mange undersøgelser peger på, at dette også i det senere liv kan øge børnenes følelse af selvværd og lykke.

Derudover er babyrytmik en oplagt mulighed for spædbørn at lære andre i samme alder at kende. Sociale egenskaber styrkes og udvikles, mens også forholdet til forældrene styrkes betydeligt. Det kan være dejligt at være sammen med sit barn i sociale rammer og kunne dele tanker med andre forældre. Det kan nemlig på mange måder være overvældende at blive mor eller far, og på den måde kan man have godt af at lære andre mennesker med børn i samme alder at kende, så man kan dele tanker og tips med hinanden.

Kort sagt er der masser af gode grunde til at tilmelde sig selv og sin baby til babyrytmik.

baby

Så hvordan kommer du i gang?

Først og fremmest skal du finde et behageligt og åbent sted, som tilbyder babyrytmik. Generelt er alle velkomne til at deltage i babyrytmik, og det kræver ikke noget specielt at være med. Det eneste, der gælder, er motivation og god stemning.

Der findes masser af tilbud på babyrytmik i København, og det er derfor oplagt at starte med at gå til babyrytmik, hvis man bor i hovedstadsområdet. Her er der desuden stor mulighed for at møde ligesindede forældre og måske få lokket venner eller veninder med, der også selv er nybagte forældre. Det er i hvert fald det værd at prioritere babyrytmik i sin hverdag, så man både kan gøre noget godt for sin babys velvære, samt tilbringe værdifuld tid med sit barn og sin partner.

Relaterede artikler

Kvindeansigt

Pas godt på dig selv

Skal du gøre noget godt for dig selv er der mange ting du kan tage fat i. Mange tror måske, at det de har mest brug for, er en stor kage og en god film foran fjernsynet, men sådan behøver det bestemt ikke at være. For faktisk er det for det meste sådan, at man […]

Ben

Er du eller dit barn sengevæder?

Det at tisse i sengen er noget, der ofte er forbundet med skam, selvom det ikke er noget, man selv er herre over. Man behøver dog ikke skamme sig, da der ofte er en dybere grund forbundet med det. Uanset hvad kan det dog godt gøre hverdagen en del mere besværlig, da man f.eks. ofte […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.