Sådan sparer du penge på varme- og elregningen

Solcelle
ks12

 Der kan være mange penge at spare ved at vælge den rette energikilde – det gælder både på varme- og elregningen. Det er dog ikke helt let lige at gennemskue fordelene og ulemperne ved de mange muligheder, der er indenfor energi. Her har du mulighed for at læse om to energityper ud af de mange muligheder. Dog har de alle tilfælles, at de kan udføres af en elektriker. 

Arbejdende elektriker

Varme

  Vi lever i en verden, hvor det er bæredygtigheden, der er vejen frem. Derfor er det på rette plads at få slået fast, hvilken energitype, der både sparer på pengepungen og de miljømæssige ressourcer. Heldigvis for det, så bliver elektrikerne dygtigere og dygtigere til at løse dette for os danskere.

  Den bæredygtige energitype, der opvarmer huset, er varmepumpen. Varmepumpen har været en stor succes. Dens fordele er helt klart, at den er miljøvenlig i og med, at den optager energi fra omgivelserne – herunder jorden eller luft. Det betyder, at der ikke er behov for ”ny” energi, men i stedet benytter varmepumpen den passive energi. En anden fordel er, at det er den energimåde, der sparer mest på varmeregningen og udleder mindst CO2

  En ulempe ved denne løsning er, at den er dyr at installere. Dog opvejer den store besparelse på varmeregningen, den dyre installation, så i sidste ende sparer du ved denne løsning.

Strøm
  En elektrikers helt store opgave er at levere strøm, eller i hvert fald sørge for, at strømmen i danskernes huse virker. I de seneste år har der været fokus på, hvordan man kan spare mest muligt. Herunder er elektronikken et af de område, hvor der er løsninger, der gavner miljøet og pengepungen.

  Ved el-opvarmningen kan man vælge den bæredygtige løsning – nemlig solceller. Her benytter du solens energi. Dermed sparer man igen på jordens ressourcer ved at bruge den passive energi. En fordel ved denne metode er, at man behøves ikke bo på en gård for at have solceller. Du kan sagtens have solceller, selvom du bor i et parcelhus hus i Roskilde eller en bolig i en anden provinsby. Find en elektriker Roskilde, og spørg om gode råd.

Bæredygtighed i bevægelse

Gode råd

  Udover hvad elektrikeren kan gøre for dig, så kan man selv gøre en stor indsats for at være bæredygtig. Her kommer tre gode råd til dig, der gerne vil være miljøbevidst:

  1. Skip tørretumbleren engang i mellem.
  2. Gå efter den helt grønne energisparemærke næste gang du skal have nyt fjernsyn, vaskemaskine eller andet, der bruger meget strøm.
  3. Sluk helt for stikkontakten, hvis den ikke bliver brugt.

Relaterede artikler

Kvinde med indkøbsposer

Sådan får du fat i de gode tilbud til Black Friday

De fleste danskere har nu fået Black Friday indunder huden. De fleste ved at det er en stor handelsdag med mange gode tilbud. Der er ikke mange butikker der ønsker at stå udenfor Black Friday og der konkurreres på bedste tilbud, da det skaber opmærksomhed om virksomheden og produkterne. Dette kommer dig som forbruger til […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.