Sådan finder du efterskolen for dig

unge mennesker der hopper
ks12

Det er en stor beslutning at tage på efterskole. Der er mange forskellige muligheder, og nogle træffer for første gang i deres liv et valg om hvad det er de vil. Indtil nu har du måske gået på en folkeskole, som dine forældre har valgt, uden rigtig at tænke over hvad det er du vil. Det er derfor beslutningen om at tage på efterskole er både stor og overvældende, men også kan være noget der ændrer din tilgang til tingene for altid. Her kan du læse lidt mere om hvad der kan være med til at gøre efterskole til noget helt særligt for dig. Du kan også læse nogle gode tips til hvordan du vælger en god skole. 

mennesker der hopper

Vælg efter dine interesser

Når det handler om efterskole, skal du først se på hvad du synes er spændende. Du kan nemt komme til at gøre beslutningen mere kompliceret end den er. Du kan komme til at føle at det er et meget stort valg nemlig, men sandheden er at de fleste efterskoler er gode og omsorgsfulde steder, hvor mange vil finde sig til rette.

Derfor er det ikke nødvendigvis et specielt svært valg at tage, hvor man skal på efterskole. Hvis ikke du føler at du har nogle interesser, som du vil udforske mere, så find på noget som du gerne vil begynde på. Der findes enormt mange sjove ting du kan lave på efterskole, så det handler sådan set bare om at komme i gang med at lede efter det der fanger dig. 

venner i solopgang

Besøg nogle efterskoler

Når du har fundet nogle efterskoler, som passer til dig, er det en god ide at tage til nogle åbent hus arrangementer. Her kan du komme meget tættere på efterskolerne. Hjemmesider kan sige noget om hvad der er for nogle fag på skolen, og hvad der er i fokus, men de kan ikke vise stemningen på skolen. Derfor er det helt vildt vigtigt at komme ud på skolen, og mærke hvordan der er, for at forstå hvad det er man vælger. 

Det kan også være nemmere at mærke om det er et sted man har lyst til at være når man rent faktisk er der. På den måde gør du det hele meget nemmere for dig selv ved at tage derud. Mange tager heller ikke på efterskole for at gøre sig dygtig til noget bestemt, men for at nyde det gode fællesskab og for at møde en masse søde mennesker. Derfor er stemningen den vigtigste, fordi det er den du skal møde alle de nye mennesker i.

Det kan også være at det betyder noget for dig med de små ting. Hvis du tager til åbent hus, kan du prøve ting så som at smage på maden, og se hvordan værelserne er. 

Relaterede artikler

Mand binder slips

Slipsnåle – en klassisk detalje, du ikke går galt med

En slipsenål er et stykke tilbehør til jakkesættet man aldrig tager af igen, når først man har vænnet sig til at gå med det. Når man først har prøvet at være iført en klassisk detalje som en slipsenål må siges at være, er det svært at vende tilbage til livet i jakkesæt uden slipsenål.  Slipsenålen […]

SEO skrevet med brikker på et bord

4 tips til dig der skal til at arbejde med online markedsføring

Skal du netop til, at arbejde med online markedsføring for første gang? Er du erhvervsdrivende og egentlig uddannet og dygtig til noget helt andet, så kan det være en svær proces at begive sig ud i. Online markedsføring er noget helt andet end gammeldags købmands maner. Her får du fire tips til hvordan du bedst […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.