Bytes og bakterier: Er du klar over hvor meget snavs der er på dit tastatur?

Kvinde skriver på laptop
ks12

Vi lever i den senmoderne teknologiske tidsalder. Fantastiske opfindelser såsom computere, internettet og smartphones har gjort verden til en global digital legeplads.

Dette har ført til betydelige ændringer i hverdagen hos den helt almindelige dansker. For mange er det nu et velkendt scenarie at sidde ved computeren og taste afsted på sit tastatur i timevis, enten på arbejdspladsen eller derhjemme.

Men når du sidder foran skærmen og fingrene snubler afsted hen over bogstaver og tal, overvejer du så, hvor beskidt den overflade du sidder og gnubber rundt på dag og nat egentlig er? 

keyboard

Flere bakterier end et toiletsæde

En forbløffende post i Huffington Post chokerede for få år siden verden, efter at en gruppe forskere udførte en række forsøg og kunne påpege at tastaturet som den almene bruger sidder og anvender hver dag, kan være mere uhygiejnisk end et toiletbræt.

Vi vasker hænderne grundigt efter vi har været på WC, nogen bruger håndsprit, vi holder vores skriveborde forholdsvis pæne og tørrer straks bordpladen af når vi spilder kaffen – men vores keyboards har sjældent så meget som hørt ordet ”rengøring”. Dette resulterer i en flade, som kan gemme på 20589 gange flere bakterier end et alment toiletsæde.

De bakterier der findes flest af på dit ellers så uskyldigt udseende tastatur er de, der befinder sig indenfor slægten ” Gram-positive”, vis slægtsnavn muligvis lyder som en fedtfattig italiensk is, men som i virkeligheden er den familie af bakterier, der er skyld i infektioner såsom stafylokok- og streptokok.

Kvinde anvender håndsprit

Hvad kan du gøre for at beskytte dig selv mod bakterier og vira?

Læser du netop nu denne artikel, mens du sidder ved din computer, har du muligvis allerede ladet blikket flakke mod dit tastatur et par gange og gjort dig en række tanker omkring hvad du kan gøre for at beskytte dig selv mod denne lille bakteriebombe, der er så nær og personlig en del af dit liv.

Anbefalingerne er klare – behandl dit tastatur som enhver anden flade, der opbygger snavs over tid. Hold overfladen ren, tør fladen af med jævne mellemrum og anvend gerne en god og kraftig håndsprit når du er færdig med at benytte din computer. Dette gælder især hvis din computer står på en arbejdsplads eller andre områder, hvor der er mange mennesker og hvor bakterier har rig mulighed for at kunne sprede sig over tid. 

Håndsprit kan fås både som gel, væske eller skum alt efter præference, og kan med lethed blive fast inventar på skrivebordet, så du kan gøre daglig brug af håndsprit til en fast hverdagsrutine. 

Relaterede artikler

kontor

Er det virkelig nødvendigt med en virksomheds hjemmeside?

I dag søger størstedelen af ​​de danske forbrugere i alle generationer på nettet både efter produkter og ydelse, hvilket betyder at du som iværksætter har brug for at være til stede og være synlig på nettet med en virksomheds hjemmeside, bland andet for at ikke miste potentielle kunder til dine konkurrenter. En virksomheds hjemmeside kan […]

Job

Sådan får du mere overskud på jobbet

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange af os, der kan have svært ved at finde både motivationen og energien, når hverdagen melder sin ankomst. Derfor er vi til tider nødt til at nyde en eller anden form for afbræk, der netop kan være med til at give os det friske pust, som […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.