Føler du at du er nødt til at foretage en rekonstruktion i din virksomhed?

ks12

Lider din virksomhed lige for tiden? Så er du bestemt ikke alene, der er nemlig mange, der står i præcis den samme situation. Vi lever nemlig i en tid, hvor det kan være svært at holde en virksomhed kørende, især med den store konkurrence som der er kommet på markedet. Det være sig både online, fysisk og fra udlandet. Det ligger et stort pres på de lidt mindre virksomheder og for at kunne komme på rette køl igen, således man forhåbentlig kan fortsætte sit virke med sin virksomhed, kan den mest fornuftige beslutning være at tage sig en rekonstruktion. Kender du til det? Og vil du gerne vide mere om det? Så bør du læse med her nedenunder.

rekonstruktion

Der er et stort pres fra andre fysiske virksomheder, online handle og udlandet

Det kan i dag være svært for virksomhederne at blive ved med at køre rundt. Blandt andet på grund af den stor konkurrence, som alle møder på markedet. Det være sig både af andre fysiske virksomheder, som handler med de samme produkter og derfor udgør en stor trussel. Det være sig i forhold til den online handel, som på rigtig mange områder har taget over i forhold til den fysiske handel, hvorfor det kan være svært at få folk til at dukke op på ens matrikel og give et håndtryk. Og det kan være et pres, der kommer fra udlandet, som efterhånden har sat sig på nogle meget store markeder og koncerner, som kan være meget svære at hamle op med, hvis blot man er en mindre virksomhed herhjemme.

Når man har behov for tid og ro til at danne sig et overblik over situationen

Derfor kan man på et tidspunkt komme så langt ud med sin virksomhed, at man har behov for at tage en pause. Med det menes det ikke, at man giver ansvaret videre til en anden og finder sig et andet job – tværtimod. Det handler nærmere om en økonomisk pause, der skal give virksomheden den tid og det råderum, som der er behov for, for at kunne finde ud af, hvad der nu skal ske, og hvad næste skridt skal være. Det kaldes for rekonstruktion.

rekonstruktion

En rekonstruktion kan være den bedste og sidste udvej for en virksomhed i økonomisk krise

Rekonstruktion blev også tidligere kaldt for en betalingsstandsning, og det beskriver nok egentlig lidt mere, hvad det handler om. Det betyder nemlig, at en virksomhed ikke er i stand til at betale sine kreditorer, det de skylder, og derfor foretager de en midlertidig standsning af betalingerne. På den måde får virksomheden ro til at danne sig et overblik over situationen, og det kan give tid til at nedbringe en eventuel gæld ved, at der foretages en tvangsakord eller et salg af virksomheden som en sidste udvej. Vil man gerne lave en rekonstruktion, skal man til en start sørge for at kontakte skifteretten, og finder man ikke en løsning, vil rekonstruktionen automatisk overgå og blive til en udmeldelse om konkurs.

 

Relaterede artikler

Masker

Hold dit livs temafest

Nogle elsker dem – andre kan ikke fordrage dem. Ét er dog sikkert! Temafest vinder mere og mere indpas i den danske festkultur. Se blot karnevallerne i Aalborg og København, som hvert år lokker hundredetusindevis af mennesker til. Det er en anderledes måde at fest på, og en måde hvor alle typisk starter med et […]

kontorstemning

Sådan gør du det nemmere at være virksomhedsejer

At være virksomhedsejer er et stor arbejde. Samtidig med at det af og til kan virke helt uoverskueligt, kan det også virke fantastisk. For man har en frihed, der er svær at undvære. Man bestemmer alt selv og for de fleste virksomhedsejere er det den primære grund til, at de har startet deres eget. Derfor […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.