Få tid til at dyrke dine interesser

Skyd til måls
ks12

Mange mennesker har meget travlt – og nok også for travlt i perioder. Det kan skyldes mange ting, men det handler meget ofte om, at vi gerne vil det hele. Vi vil både have en karriere, en familie, et socialt liv og et fritidsliv. Det er mange liv at have gang i på én gang. Det er da heller ikke altid, at det lykkes at tilgodese dem alle sammen. 

Når tiden ikke rækker til at nå det hele, så må der ske en prioritering. Det er nødvendigt, for vi skal jo også sove. Den prioritering sker ofte på bekostning af fritidslivet eller hobbyerne. Det er dem, der oftest ikke bliver tid til. Det er egentlig en skam, for det er ofte her, vi henter glæde og overskud. Det er super vigtigt.

Dessert

Opprioriter dine interesser

For at få mere tid til dine interesser må du somme tider nedprioritere nogle andre ting – eller kombinere nogle af tingene. Her må du gerne tænke lidt kreativt. Er din stor passion for eksempel skydning, så kan du måske sætte nogle skydeskiver eller nogle tomme dåser op ude i haven eller tage dem med ud i skoven. Her kan du skyde til måls efter dem, mens du er sammen med børnene. På den måde kan en interesse blive til et familieprojekt.

Har du for eksempel en passion i forhold til madlavning, så er det jo oplagt, at det for eksempel er dig, der laver dessert. Det kan du enten gøre selv, eller du kan gøre det sammen med børnene. I det hele taget kan du gøre nogle ting sammen med børnene, som ikke kun er pasning eller noget, du gør udelukkende for deres skyld. 

Skov

Tag et frikvarter indimellem

Det er super hyggeligt at lave noget sammen i familien. Men af og til har du også brug for at gøre nogle ting, som du gør helt alene. Sådan nogle stunder bør du også prioritere at få plads til i den pressede kalender.

Det er ikke så vigtigt, hvad du gør, bare du sørger for at komme lidt væk fra de daglige gøremål. Selv om der er mange, der stiller krav til dig og har nogle forventninger til dig, så er det helt okay at trække dig væk fra det hele en gang imellem. Det kan du sagtens gøre med god samvittighed. Har du en partner, så husk bare, at det samme gælder for ham eller hende.

Det gælder om at have en god balance i tingene. Det er ikke altid, at det kan lade sig gøre, men når det lykkes, så føles det rigtig godt. Indret dit liv, så det får den balance, som du gerne vil have. Det fungerer bedst på den lange bane.

Relaterede artikler

stakke af penge

RKI – hvad er det lige, som du skal vide?

I dag er RKI noget, som mange af os har hørt om, men det er de færreste, som faktisk kender noget til det. Hvis du er en af de uheldige, som er endt i RKI, så kan det altså være svært at finde hoved og hale i, hvordan det hele fungerer. Derfor kan du nedenfor […]

rejse

Vælg en afbudsrejse som din næste ferie

Hvis du trænger til en billig ferie, vil du kunne vælge mellem de bedste afbudsrejser. Det kræver dog at du er fleksibel og ikke har noget imod at komme til en destination, som du ikke selv vil have valgt. Hvis det lyder som noget for dig, vil du altså nemt kunne spare penge ved en […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.