Glade medarbejdere er gode medarbejdere

to kollegaer der arbejder
ks12

Vi kender det alle sammen. Hvis vi er glade for vores arbejdsplads, er vi mere tilbøjelige til at gøre en ekstra indsats. Vi arbejdere ganske enkelt bedre i et godt arbejdsmiljø, og vi tager gerne ekstra opgaver og giver arbejdet en ekstra skalle, når vi anerkendes for vores indsats og trives med vores kolleger. 

personer i møde

Anerkendelse fra ledelsen

Det, der først og fremmest betyder noget for vores trivsel på arbejdspladsen, er anerkendelse. Fra vores kolleger og ikke mindst fra ledelsen. At få et skulderklap og få at vide, at vi gør et godt stykke arbejde, øger motivationen og arbejdsglæden. Der er mange måder at vise sine medarbejdere anerkendelse og påskønnelse. Mange virksomheder giver eksempelvis gavekurve og bonusser sidst på året. 

Gaver og bonusudbetalinger kan være gode måder at vise dine medarbejdere, at du sætter pris på dem og deres arbejde. Men i virkeligheden betyder ord og handlinger i hverdagen endnu mere. Sørg for at skabe god stemning på arbejdspladsen, og giv nogle positive ord med på vejen, når du møder dine medarbejdere. Vær anerkendende og spørg ind til medarbejderens interesser og personlige styrker.     

folk der holder møde på café

Sammenhold og trivsel blandt kollegerne

Som leder er der også meget, du kan gøre for at fremme sammenholdet og trivslen blandt kollegerne i din virksomhed. En anerkendende og rummelig kultur på arbejdspladsen kræver at ledelsen går forrest med det gode eksempel. Det kræver ofte også en målrettet indsats fra ledelsens side at skabe og fastholde en positiv omgangstone og et anerkendende miljø medarbejderne imellem.

Det er vigtigt at give plads til de personlige relationer blandt medarbejderne, og i nogle situationer kan det være nødvendigt at give relationerne et lille skub i en positiv retning. Mange arbejdspladser har oplevet gode resultater efter teambuilding forløb eller heldagskonferencer med spisning og overnatning. At blive rystet sammen som personalegruppe, og at mødes på tværs af arbejdsfunktioner i en stor organisation, kan gøre en verden til forskel for hverdagen på arbejdspladsen. 

Der er mange ting, du kan gøre for at skabe trivsel og et godt arbejdsmiljø for dine medarbejdere. Gavekurve og bonusser er kun et enkelt skridt på vejen. Anerkendelse i hverdagen gør en kæmpe forskel. 

Relaterede artikler

julestemning

Sådan finder du de allerbedste gaver til juletiden

Juletiden er for rigtig mange mennesker også gavetid. Hele december måned er faktisk på mange måder blevet så meget gavetid, at det kan være direkte stressende. Det har selvfølgelig aldrig været meningen, men det tyder jo sådan set bare på, at man gerne vil gøre livet godt for sine nærmeste. Det kan der vel aldrig […]

internet

Udnytter du internettets utallige muligheder?

Internettet bliver en mere og mere integreret del af vores liv og hverdag. Efterhånden er der mange ting, som vi knap nok ved hvordan vi skulle gøre uden brug af internettet. Det har gjort det nemmere at springe ud i nye projekter, for på internettet kan du hurtigt finde de nødvendige oplysninger for at det […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.