Guide: Bliv klar til at få hund

hund
ks12

Mange danskere er vokset op med en hund i deres barndomshjem, og der er derfor heller ikke noget at sige til, at hunden er så populært et kæledyr, når man senere i livet skal have et. For mange bliver det at have hund dog blot ved drømmen. Drømmen om hyggelige gåture i skoven og på stranden, hygge i sofaen om aftenen og alt det, er hører et godt hundeliv til, bliver måske overskygget af bekymringer om, man nu er klar til at have sådan et ansvar.

At få hund er dog ikke noget man skal være skræmt over. Få gode råd til, hvad du kan gøre, så du er klar til at få en pelset og firbenet ”familieforøgelse”.

Vælg den rigtige hund til din familie

Vil man have hund og har man blot undersøgt emnet en smule, ved man at der findes mange – rigtig mange – hunderacer derude. Hvilken type hund man vil have, er altså et lettere kompliceret spørgsmål.

hund familie barn

Har du tidligere haft hund, måske i dit barndomshjem, har du måske en idé om hvilken hunderace, du gerne vil have nu som voksen. Selvom det altid er godt at have et udgangspunkt når det kommer til at træffe en så vigtig beslutning som denne, må man ikke lukke øjnene helt for de andre muligheder der også findes.

Find derfor ud af hvad dine krav til en hund er, og led derefter efter hunderacer, som opfylder dem. Vil du have en lang- eller korthåret hund? Må den fælde hår? Hvor aktiv skal den være? Skal den være stor eller lille? Når du har svaret på spørgsmål som disse, vil du være godt rustet til at vælge den rigtige hund til din familie.

Hvem skal gå med hunden når det regner?

At få en hund er mere end blot at få en hund. Det er nemlig også en forpligtelse. Når man henter en lille og yderst bedårende hundehvalp på otte uger og tager den med hjem, siger man samtidigt ja til at gå ture i regnvejr de næste syv til femten år.

Man siger ja til at skulle have hunden passet når man tager på weekendture eller ferier hvor hunde ikke er velkomne. Man siger ja til at have og holde af et dyr de næste mange, mange år. I disse år ændres ens liv helt sikkert. Børnene bliver måske voksne, huset bliver måske sat til salg – og hvem ved, måske er der små børnebørn.

Igennem alt det har man en hund, som skal gås tur med når det regner, når det sner og når der kommer et program i tv som man rigtig gerne vil se. Er det en forpligtigelse man er klar til at tage på sig? Hvis det er, kan du være sikker på at du til gengæld vil få ubetinget hengivenhed fra din hunds side af.

hund

Godt hundeudstyr er essentielt

Har man besluttet sig for at få hund, og måske også for hvilken race hunden skal være, føles tiden til at det nye familiemedlem ankommer sikkert lang. Heldigvis kan man i mellemtiden være optaget af at gøre hjemmet klar til også at huse en lille hundehvalp. Samtidig er der også noget hundeudstyr, som man skal have anskaffet sig. At man har noget hundeudstyr i god kvalitet allerede når hvalpen ankommer, vil spare en for en masse bekymringer senere henne.

Anskaf dig derfor hurtigt noget godt hundeudstyr, så du ikke skal stresse over det senere hen. Godt hundeudstyr er vigtigt at have fra starten, så du ikke skal ud og erstatte det igen og igen, når du hellere vil bruge tiden med din lille hundehvalp.

Relaterede artikler

Brug projektor til award show

Brug projektor til award show

Mange folk har en meget gammel tradition om, at så snart der er tale om et vis award show så begynder folk at gøre meget ud af at skulle mødes og se det sammen. Er det noget, som du altid har gjort med dine venner kan du nu gøre det på en helt ny og […]

Kvalitetsdygtig træbeskyttelse beskytter dit sommerhus

Kvalitetsdygtig træbeskyttelse beskytter dit sommerhus

Giv sommerhuset længere levetid med god træbeskyttelse Mange danskere har et sommerhus langs en af landets kyster, som de nyder at opholde sig i om sommeren. Sommerhuse er den ideelle ferieløsning for mange familier, da alle kommer lidt væk fra den travle hverdag, og rigtig får mulighed for at slappe af. Her kan man spille […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.