Guide: Derfor skal du vælge et elektronisk regnskabsprogram!

kasseklade
ks12

Hvad enten du er en enmands-virkomhed, en mindre iværksættervirksomhed eller et firma med millionomsætning, så skal du have styr på regnskaberne og det er ikke alle, der er skabt til at få Excel til at makke ret uden sved på panden. Heldigvis findes der i dag andre muligheder, der kan gøre det lettere og hurtigere for dig, at få styr på bilagene.
Ved at vælge et online regnskabsprogram kan du – uden at skulle have styr på andet en de beløb du skal bogføre – holde dine udgifter og indtægter under kontrol uden det behøver at koste en formue. Eller noget overhovedet.

Ro i regnskabet giver ro i hovedet

Det er de færreste, der starter en virksomhed, der også brænder for at rode med tal. Derfor er det ofte en af de ting, der kan være med til at give grå hår i hovedet og sene nætter foran computeren. Som helt nystartet firma er det heller ikke pengene, der er flest af. I hvert fald ikke for langt de fleste. Derfor er en revisor eller en regnskabschef heller ikke det første, der står på listen over udgifter, der giver mening.
Det betyder dog ikke, at regnskaberne er noget man kan lukke øjnene for – i hvert fald ikke på den lange bane. Omvendt er det noget, der kan give uro i maven at have i baghovedet hele tiden.

Kom godt i gang med et elektronisk regnskabsprogram

Der er efterhånden rigtig mange gode alternativer til programmer som Excel, når det kommer til bogføring og regnskab i al almindelighed. Det betyder, at du har mulighed for at samle alle dine økonomiske opgaver under en fane. Indtægter, udgifter, bilag og fakturaer kan alle laves og samles i et elektronisk regnskabsprogram som for eksempel en elektronisk kassekladde, hvor du bogfører alle dine bilag elektronisk og på den måde holde helt styr på, hvad der er til rådighed på alle tidspunkter.

Hvad kan du med et online regnskabsprogram?

Det er sjældent, at du behøver mere end et program til de økonomiske sider af din virksomhed, for i dag kan selv de gratis programmer meget mere end bare at holde styr på dine bilag.
Du kan for eksempel:

  • Oprette og sende fakturaer
  • Sende rykkere
  • Tage billeder af og gemme dine bilag elektronisk
  • Oprette og udsende digitale lønsedler
  • Holde styr på momsindberetningen
  • Holde syr på kommende betalinger

Det betyder, at du med ganske få klik kan indsende din indberetning til skat og have alle dine konti under konstant opsyn.

Kompatibelt med fremtiden

Når du vælger hvilket program du begynder at arbejde i, så er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvad fremtiden gerne skulle bringe for dig.
Det program du vælger i dag skal helst ikke give problemer, hvis din virksomhed vokser i fremtiden og der skal ansættes en revisor eller bogholder til at udføre arbejdet for dig. På samme måde skal programmet være kompatibelt med det, der kan blive relevant i fremtiden for din virksomhed – både hvis den vokser og hvis den forbliver det den er i dag.

 

 

 

 

Relaterede artikler

Omregistrering IVS til ApS

Omregistrering IVS til ApS

Iværksætterselskabet ophører med at eksistere som følge af Folketingets beslutning om af afskaffe selskabsformen. Det medfører, at du, som ejer af et IVS, skal lade det omregistrere til et anpartsselskab inden fristens udløb i 2021. Dermed kan du fortsat drive dit selskab, blot under en anden betegnelse. Omregistrering af IVS til ApS sker oftest i […]

Google AdWords kurser

Vil du gerne vide mere om Google AdWords?

Google AdWords er et af de mest effektive markedsføringsredskaber, hvis du altså anvender det korrekt. Derved er det helt essentielt, at man ved, hvad man laver, før man bruger hele marketingbudgettet på AdWords kampagner, som ikke skaber positive resultater. Hvis man anvender programmet og alle muligheder korrekt, så kan man nemlig optimere sin markedsføring og […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.