Få høns i haven og pift dagligdagen op

Græsplæne
ks12

Når du kigger ud ad vinduet, mangler der så ikke noget i haven? I har æbletræ, blommetræ, pæretræ, bed med alverdens urter og måske nogle jordbær og ærter. 

Måske har I slet ikke noget af alt det her, i så fald kunne I jo komme i gang med det eller bare starte på hønsehuset sammen med havespecialisterne. 

For husdyr giver virkelig liv og glade dage. De kan være sure, stressede, irriterende, men de er aldrig kedelige og altid en oplevelse at være sammen med. 

Høns

Æbletræet passer sig selv

En gang eller to om året sker det, at vi tager beslutningen. Nu skal haven have noget nyt. Der skal installeres et bed, hvor skvadderkål, timian og oregano kan vokse vildt. 

Der bliver noget at se til. Planterne skal holdes ved lige, der skal fjernes snegle, hvis de begynder at komme frem. Der skal måske fjernes ukrudt, så de ikke tager pladsen fra dine bed. 

Det bliver en rutine, du kan gøre i søvne, og en rutine du nyder. Men stille og roligt bliver det bare ikke nok, der skal være noget mere. Du har alligevel god plads i haven, og æblerne falder jo kun af en gang om året – hvad skal du så. 

Har du plads til nogle husdyr? 

Nu bliver det rigtig interessant, for har du nogensinde overvejet at anskaffe dig husdyr? Her det ikke en hund, en kat eller en hamster. Det handler om høns. 

De der kreaturer, der hakker, larmer og lægger æg, du kan spise. Hvorfor har du aldrig fået installeret en hønsegård i din baghave. 

Det giver en hel masse liv, og det giver en mulighed for at komme af med de bioaffald, som ikke er en kæmpe kompostbunke i enden af haven. 

Høns er nemme at passe, hvis du bare lader dem stå i deres bur med mad og strø. Biostrø skal du selvfølgelig have til dine høns, så de trives bedst og ikke får slidte eller beskadiget deres kløer af underlaget. 

En rigtig sjov aktivitet til dig med høns er at tage dine høns ud ad buret og tage dem med på en tur i haven – så længe der er styr på det. 

Høns er bestemt ikke dumme dyr, de giver liv og glade dage til dig, der holder af dyr. Desuden giver en forståelse af landbrug og domesticerede dyr, som er enestående. 

Dame_med_høne

Liv i din have hele året rundt

Det er selvfølgelig ikke nogen dans på roser at have haven fyldt med høns. De skal passes og er ikke tilfredse med en dårlig behandling. 

De skal have omsorg, en at snakke med og en god og nærende kost. 

Sørg for at være en god hønse-mor, sådan får du de gladeste høns i haven. 

Relaterede artikler

hjem

Belysning har stor betydning for hvordan din bolig fremstår

Coronaen har desværre ramt mange danske familier på deres levebrød og indtægt. Det betyder en lønnedgang og muligvis giver det anledning til overvejelse omkring de faste udgifter. En af de største faste udgifter vi har i Danmark er vores boligudgifter. Faktisk er vi et af de lande i verden med de højeste boligudgifter og i […]

kontorstemning

Sådan gør du det nemmere at være virksomhedsejer

At være virksomhedsejer er et stor arbejde. Samtidig med at det af og til kan virke helt uoverskueligt, kan det også virke fantastisk. For man har en frihed, der er svær at undvære. Man bestemmer alt selv og for de fleste virksomhedsejere er det den primære grund til, at de har startet deres eget. Derfor […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.