Forebyg hudkræft med disse gode råd

sol
ks12

Går du rundt med en bange anelse i maven for, om du en dag vil udvikle hudkræft? Måske kender du nogle i din nære familie eller omgangskreds, der lider af denne kræfttype, og der er ikke noget at sige til, at det kan sætte nogle tanker i gang hos nogle personer. Der er heldigvis en del ting, du kan gøre for at forsøge at forebygge hudkræften, så der er derfor hjælp at hente. Det er ligeledes værd at huske på, at det i nogle tilfælde kan være muligt at behandle hudkræften, så det er derfor altid en god idé at søge lægehjælp i tide, hvis et modermærke eller områder på din hud begynder at se mistænkelig ud – dette vil du i sidste ende takke dig selv for!

Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan du kan forebygge hudkræft, bør du læse med i denne artikel – og eventuelt sprede de gode råd til venner og bekendte.

solarierum

Beskyt dig selv mod solens UV-stråler med solcreme og solhatte

Det er forskelligt, hvorfor nogle mennesker får hudkræft, mens andre ikke gør. Måske undrer du dig over, at nogle mennesker, der opholder sig rigtig mange timer i solen, slipper for kræftsygdommen, mens andre, der opholder en stor del af tiden inden for, bliver ramt. Dette skyldes, at det er forskelligt, hvilke faktorer, der fremprovokerer kræften i forskellige tilfælde. I nogle tilfælde vil det i høj grad være genetisk anlagt, men ligegyldigt, om du har genetikken til at danne kræftsygdommen eller ej, vil det være en god idé at følge visse råd.

Hvis du ønsker at gøre en aktiv indsats for at forebygge hudkræft, er det en god idé at tænke over, hvordan du opholder dig i solen. Er du for eksempel på ferie i de varme lande, er det yderst vigtigt, at du husker at bruge solcreme – også med en høj faktor! Nogle mennesker tror, at de er beskyttede mod solen ved blot at påføre sig faktor 15, men hvis du er på ferie i et land med meget sol, er det ikke nok. Der er også en del, der tror, at det ikke er muligt for huden at optage sol, når først den er smurt ind i et lag solcreme; dette er en skrøne, og du kan derfor roligt gå efter en god farve i solen og samtidig beskytte din hud mod farlige stråler. 

Undgå solarie

Et andet godt råd til dig, der tænker en del på at forebygge hudkræft, er at undgå at gå i solarie. Selvom en del mennesker synes, at de ser flottere ud, når de har fået lidt farve, er det simpelthen ikke det hele værd at tage en tur i solariet. I solariet udsætter du nemlig dig selv for solens farlige stråler, og det kan således være med til at fremprovokere hudkræft.

oeje_modermaerke

Få tjekket dine modermærker, hvis noget ser mistænkeligt ud

Det er dernæst vigtigt, at du sørger for at få tjekket dine modermærker eller områder på din hud, hvis noget udvikler sig til at se mærkeligt ud. På denne måde kan du måske nå at komme kræften i forkøbet og modtage hjælp i tide.

Relaterede artikler

Hjelm med høreværn

Høretab er permanent – sådan undgår du det

Du tænker måske ikke så meget på din hørelse. Den er der bare. Men i nogle situationer er det faktisk rigtigt godt og vigtigt at skænke din hørelse en tanke. Hvis du ikke havde den eller mistede en del af den, så bliver det en permanent tilstand. Først når du ikke længere har din fulde […]

SEO

Hvordan bliver man Internettets konge?

Tja… Var der ikke noget med at Internettet er totalt anarkistisk? Nogle kalder det endda demokratisk! Selv hvis man tager disse karakteristika med et gran salt – hvordan kan Internettet have en konge? Kongen er jo det øverste led i den klassiske magtpyramide, hvor den mest absolutte magt er koncentreret i toppen. Internettet er i […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.