De mange fordele for babyer ved at vokse op med hund i huset

Familie og Børn
ks12

Danskerne elsker deres hunde, men i løbet af de sidste årtier har mange desværre valgt at undvære hundene i deres liv, så snart de bliver forældre. Der har nemlig været en hel del skrækhistorier og fordomme forbundet med hunde og småbørn under samme tag. Dette er dog faktisk langt fra sandheden, og der er nu mange undersøgelser, der peger på, at babyer faktisk kan have godt af at vokse op sammen med vores firbenede venner. Læs videre her.

Børn og hunde er lig med mindre sygdomme

En ny undersøgelse fra vores nordiske naboer i Finland viser, at småbørn med hunde er langt mindre syge end børn uden hunde. Det er især i forbindelse med luftvejssygdomme, at forskerne kunne påpege en væsentig forskel. Dette kunne muligvis skyldes den større mængde bakterier, som børnene udsættes for, hvilket faktisk er med til at forbedre deres immunsystem.

Børn og hunde er lig med omkostninger

Både børn og hunde koster penge, og nogle gange er dette mange penge. Der er ligeledes ofte tale om uforudsete udgifter, og derfor kan det godt være lidt tyngende på økonomien. Men hvordan kan man undgå dette?
Du kan blandt andet handle Black fredagstilbud. Hvis du handler hundefoder eller babytøj på Black Friday, så vil du allerede have sparet en masse penge. 

Hus og Have

Børn og hunde er lig med mere motion

I vores moderne tidsalder bevæger vi os desværre ikke så meget, som vi burde; og dette gælder ikke mindst vores børn, der jo rigtig ofte hellere vil sidde foran skærmen, fremfor at komme ud og lege i den friske luft. Ved at have en hund i huset, vil børnene være langt mere tilbøjelige til at gå udenfor med hunden – enten til en tur i skoven eller blot til lidt leg i baghaven.

Børn og hunde er lig med forbedring af symptomerne hos børn med autisme.

Dette punkt påvirker selvfølgelig ikke alle, men er dog alligevel utroligt vigtigt for forældre, der har et barn med autisme. En amerikansk undersøgelse peger nemlig på, at autistiske børn sandsynligvis kan opleve en særdeles stor forbedring af deres symptomer ved at have en hund. Dette skyldes først og fremmest, at barnets stressniveau oftest reduceres voldsomt. Der skal dog helst være tale om en særligt hjælphund, der netop er trænet til at være omkring autistiske børn. 

Sundhed og Helse

Børn og hunde er lig med forbedrede sociale evner

Derudover er en hund i huset en rigtig god måde, at forbedre ens barns sociale evner, hvilket i sidste ende vil være med til at forbedre deres selvtillid på afgørende måder. Netop det tætte forhold som barnet knytter til sin firbenede ven, vil være med til at gøre dem til langt mere omsorgsfulde og venlige mennesker, hvilket ingen forældre burde være utilfredse med.

Børn og hunde er lig med ansvar

Sidst men ikke mindst kan en hund også have en positiv indflydelse på børns evne til at udvikle en god ansvarsfølelse. Ved at give dit barn nogle daglige opgaver med hunden, så vil ansvarsfølelsen helt naturligt også vokse. Et barn har nemlig rigtig godt af at lære, at han eller hende ikke er den eneste i verden.

Relaterede artikler

Computere og mænd ved skrivebord

Sådan kommer du i gang med iværksætteri

Der behøver ikke være særlig langt fra idé til handling. Hvis du går med en iværksætter i maven og har den rette forretningsidé du mener kan være profitabel må du ikke tøve. Så er det blot at få søsat projektet. Nedenfor kan du læse mere om hvordan du udvikler en forretningsidé, rejser kapital og investorer […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.