5 fordele ved at have hund

en sød hund
ks12

Hunde er dejlige, glade og logrende væsener, som kan gøre en verden til forskel for din hverdag. Det er ikke for sjov, at hunden bliver kaldt for menneskets bedste ven – men hvorfor er det egentlig, at mennesket er så glad for hund?

Hunde hjælper på humøret

Hunde er de mest loyale, trofaste og glade dyr, og de viger ikke fra din side. De forlanger intet retur til gengæld for deres kærlighed, om end de naturligvis gerne vil have nus bag øret. Japanske studier har vist, at når en hundeejer får øjenkontakt med sin hund, så frigives der oxytocin i hjernen – også kendt som kærlighedshormonet. 

Hunde – uanset race – er således med til at bringe lykke og kærlighed hos mennesker, og af den grund har hunde vist sig ganske effektive i behandlingen mod depressioner.

sort og brun hundehvalp

Hunde hjælper på din fysik

Hunde kræver daglig motion, og her tale vi ikke blot om en tur ud på gaden for at tisse af. Det er flere og længerevarende gåture, der skal til, og der er absolut ingen undskyldninger for at blive indenfor. Studier viser, at hvis du blot går 30 minutter dagligt i et nogenlunde rask tempo, vil det have en afgørende effekt på din sundhed. 

Desuden viser en række undersøgelser fra Harvard University, at hundeejere helt generelt har et lavere blodtryk end folk, der ikke ejer end hund. Baggrunden skal blandt andet findes i den øgede motion, som kommer med det at eje en hund, men derudover menes det også, at hunde har en beroligende effekt på mennesker.

Hunde hjælper på din tryghed

Dette er helt klart én af de gode bonusser, der er ved at eje hund. Og mange anskaffer sig faktisk en hund netop for at føle sig mere tryg. Hunde er nemlig én af de mest effektive metoder til at holde indbrudstyve fra døren. Og da hunde er ekstremt loyale, vil de til enhver tid beskytte deres ejere mod alt ondt. Det betyder også, at du kan sove helt trygt om natten, velvidende at din hund passer rigtigt godt på dig.

blinkende hvalp

Hunde hjælper på dine sociale evner

Det lyder måske som en røver, men hunde kan faktisk være med til at fremme dine sociale evner. Der er nemlig nogle forskere fra University of Liverpool, som i et studie har undersøgt sammenhængen mellem sociale evner og det at være hundeejer. Undersøgelserne viste, hundeejere er bedre til at stoppe op og tale med andre hundeejere, da hundene er deres fællesnævnere.

Hunde hjælper i din alderdom

Dette punkt kan næppe overraske nogen. Flere forskningsresultater har nemlig vist, at ældre mennesker, der ejer hund, generelt føler sig gladere og mere energifyldte end ældre mennesker uden hund. Det gælder i forhold til fysik, da hunden får lokket de ældre med ud på en gåtur, hvorved kroppen holdes i gang. Men der, hvor hunden virkelig gør en forskel for ældre, er i forhold til ensomhed. Hunden er en nær ven, der altid er der for dens ejer.

Relaterede artikler

webdesign

Sådan kommer du i gang med din webshop

Der er mange, der drømmer om at starte deres egen webshop op. Som en begyndelse er det noget, der kan foregå ved siden af et andet job, men med tiden er håbet, at det kan overtage, således det selvstændige liv vinder. Der er nemlig flere, de gerne vil løsrive sig fra deres chefer og dermed […]

Madpakke

Så let er det at få klaret madpakken

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange unge især, der synes, at noget af det kedeligste i verden er den mad, som de finder op fra deres skoletasker til frokost. Her er der tale om tørre grøntsager og rugbrødsmadder, der er klasket helt sammen til uigenkendelighed. Det er ikke noget mad, man ligefrem […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.