5 fordele ved at have hund

en sød hund
ks12

Hunde er dejlige, glade og logrende væsener, som kan gøre en verden til forskel for din hverdag. Det er ikke for sjov, at hunden bliver kaldt for menneskets bedste ven – men hvorfor er det egentlig, at mennesket er så glad for hund?

Hunde hjælper på humøret

Hunde er de mest loyale, trofaste og glade dyr, og de viger ikke fra din side. De forlanger intet retur til gengæld for deres kærlighed, om end de naturligvis gerne vil have nus bag øret. Japanske studier har vist, at når en hundeejer får øjenkontakt med sin hund, så frigives der oxytocin i hjernen – også kendt som kærlighedshormonet. 

Hunde – uanset race – er således med til at bringe lykke og kærlighed hos mennesker, og af den grund har hunde vist sig ganske effektive i behandlingen mod depressioner.

sort og brun hundehvalp

Hunde hjælper på din fysik

Hunde kræver daglig motion, og her tale vi ikke blot om en tur ud på gaden for at tisse af. Det er flere og længerevarende gåture, der skal til, og der er absolut ingen undskyldninger for at blive indenfor. Studier viser, at hvis du blot går 30 minutter dagligt i et nogenlunde rask tempo, vil det have en afgørende effekt på din sundhed. 

Desuden viser en række undersøgelser fra Harvard University, at hundeejere helt generelt har et lavere blodtryk end folk, der ikke ejer end hund. Baggrunden skal blandt andet findes i den øgede motion, som kommer med det at eje en hund, men derudover menes det også, at hunde har en beroligende effekt på mennesker.

Hunde hjælper på din tryghed

Dette er helt klart én af de gode bonusser, der er ved at eje hund. Og mange anskaffer sig faktisk en hund netop for at føle sig mere tryg. Hunde er nemlig én af de mest effektive metoder til at holde indbrudstyve fra døren. Og da hunde er ekstremt loyale, vil de til enhver tid beskytte deres ejere mod alt ondt. Det betyder også, at du kan sove helt trygt om natten, velvidende at din hund passer rigtigt godt på dig.

blinkende hvalp

Hunde hjælper på dine sociale evner

Det lyder måske som en røver, men hunde kan faktisk være med til at fremme dine sociale evner. Der er nemlig nogle forskere fra University of Liverpool, som i et studie har undersøgt sammenhængen mellem sociale evner og det at være hundeejer. Undersøgelserne viste, hundeejere er bedre til at stoppe op og tale med andre hundeejere, da hundene er deres fællesnævnere.

Hunde hjælper i din alderdom

Dette punkt kan næppe overraske nogen. Flere forskningsresultater har nemlig vist, at ældre mennesker, der ejer hund, generelt føler sig gladere og mere energifyldte end ældre mennesker uden hund. Det gælder i forhold til fysik, da hunden får lokket de ældre med ud på en gåtur, hvorved kroppen holdes i gang. Men der, hvor hunden virkelig gør en forskel for ældre, er i forhold til ensomhed. Hunden er en nær ven, der altid er der for dens ejer.

Relaterede artikler

sammenhold

Opgrader din virksomhed og få gladere medarbejdere

Vil du gerne gøre lidt ekstra for dine medarbejdere? Det kan man gøre på mange forskellige måder, og det kan være både dyrt og besværligt, men det behøver det ikke at være. Læs med herunder og få nogle bud på, hvad man f.eks. kan gøre for at arbejdspladsen bliver bedre. Invester i holdere til nøglekort […]

Baby sover

Bær dit barn også udenfor

Vikler, slynger og bæreseler kan alle bruges til at bære de kære små med, og de findes i mange forskellige farver, størrelser og materialer. Der er noget for enhver smag, hvis man kan lide at bære sit barn, og barnet vel og mærke selv kan lide at blive båret. En populær babyting Med helt små […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.