Skal du til bryllup?: Genopfrisk din hukommelse med disse 4 bryllupstraditioner

Brudepar
ks12

Når nogen skal giftes, så følger der naturligvis en masse bryllupstraditioner med, men det kan godt være svært at huske alle de forskellige måder, hvorpå man fejrer det nygifte par. Der er den der, hvor man kysser enten bruden eller gommen, når partneren er gået fra bordet, men udover dette så kan det være svært at huske flere. 

Læs derfor med herunder og genopfrisk nogle af de mange bryllupstraditioner, som findes, sådan at du her klar til bryllupsfesten. 

Bryllupsgaver

1. Husk en gave

Denne tradition er de fleste mennesker stadig klar over findes og derfor husker de at medbringe en gave. Det kan dog hurtigt gå hen og blive akavet, hvis man glemmer gaven og dukker tomhændet op.

Medmindre brudeparret dog har sendt en ønskeliste ud, så kan det godt være lidt svært at finde på en gave. Hvis du ikke ved, hvad du skal give i gave, så kan du læse mere om. hvordan du finder den perfekte bryllupsgave her.

2. Ingen hvide kjoler 

Ifølge en gammel tradition så er det kun bruden, som må bære en hvid kjole til brylluppet. Derfor må alle andre kvinder altså lade den hvide sommerkjole blive derhjemme i skabet og så finde en anden farve kjole at tage på til festen. Omvendt kan det også godt være ildeset, hvis man tager en sort kjole på, da det er sorgens farve. 

Når det gælder mændenes påklædning, så må ingen af mændene være klædt finere på en gommen. Så hvis gommen ikke bærer en smoking, så må ingen af de andre mandlige gæster gøre dette. 

Bruden er den eneste i hvid

3. Brudens familie til venstre og gommens til højre 

Når du som gæst træder ind i kirken, så skal du bogstaveligt talt vælge en side. Her er det nemlig en tradition, at brudens familie og venner sidder i venstre side af kirken, imens gommens familie sidder til højre. Dette er en god ting at være opmærksom på, da det ellers godt kan blive lidt akavet, hvis man vælger den forkerte side. 

4. Brudeparret skal kysse, når gæsterne slår på glasset

En sidste tradition, som stadig bruges meget i dag, er, at når gæsterne slår på deres glas, så skal brudeparret give hinanden et kys. Dette ser man ofte ske mange gange i løbet af aftenen. Denne traditionen findes også i en anden udgave, hvor brudeparret skal ned på knæ og kysse hinanden under bordet, når gæsterne tramper med fødderne i gulvet. 

Relaterede artikler

Ben

Er du eller dit barn sengevæder?

Det at tisse i sengen er noget, der ofte er forbundet med skam, selvom det ikke er noget, man selv er herre over. Man behøver dog ikke skamme sig, da der ofte er en dybere grund forbundet med det. Uanset hvad kan det dog godt gøre hverdagen en del mere besværlig, da man f.eks. ofte […]

dekorationer og fest

Sådan holder du den bedste voksenfest

En rigtig voksenfest er en meget forskellig fra en fest, hvor der kan være børn til stede. Og at afholde en rigtig god voksenfest, som der bliver talt om i mange måneder efter, er noget af en svær bedrift. Læs med her og se hvilke aspekter af din voksenfest du skal overveje nøje, hvis du […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.