Husk haven når i bygger nyt hus

Tommestok, mursten, tegning
ks12

Er der noget som covid-19 epidemien ikke har fået sat en stopper for, så må det siges at være ny-byggeriet.

Stadig flere og flere vælger at bygge nyt hus når de skal investere i ny bolig, så det går stærkt rundt omkring.

Flere selv- eller med-byggere glemmer dog ofte at tage højde for udenomsarealerne. De har måske fået et lån i banken på opførsel af boligen, men glemmer terrassen, indkørslen og haven.

Det er ting der er vigtige at få med fra starten da det faktisk er en tungere udgift end mange regner med. 

Nyt hus, have

Hvad koster udenomsarealerne? 

Der er selvfølgelig ikke et endegyldigt svar på hvad det koster at få lavet en ny indkørsel, få lagt rullegræs eller lavet støttemur op til naboens grund, men faktisk bliver folk overraskede over hvad en ny belægning eller nyanlæg koster, og derfor er det godt at have det med i budgettet fra starten.

Indhent f.eks. et tilbud fra en anlægsgartner så snart i har fundet den grund i påtænker at bygge på.

Selvom haven ofte er noget af det sidste der bliver lavet, er det også rart at have med, og en dygtig anlægsgartner kan sagtens give en nogenlunde pris på en have der evt. først skal laves om et år.

At du får en anlægsgartner ud og kigger på haven, betyder ikke at du skal sige ja til at han laver det hele, du kan sagtens vælge at lave meget af arbejdet selv, og dermed også spare en del penge, og så lade anlægsgartneren klare nogle af de lidt mere krævende opgaver. 

Få hjælp til mere end bare prisen

En dygtig anlægsgartner kan også hjælpe dig med mere end bare prisen. Du vil kunne få rådgivning om hvilke materialer du skal vælge, hvad der evt. passer godt til huset. Om det kan betale sig at vælge rullegræs, eller om det er bedre at spare pengene og anlægge plæne fra bunden osv. 

Det ses desværre ofte f.eks. i forbindelse med indkørsler at folk får valgt nogle fliser i lav kvalitet eller får dem lagt på en ustabil bund, så der efter kun få år dannes kørespor, eller fliserne bliver grimme.

Hvilket er rigtig ærgerligt når man nu står med et pænt og helt nyt hus.

Du kan se mere om hvad en anlægsgartner kan hjælpe dig med, og hvordan du indhenter et tilbud på https://adanlaeg.dk/.

Bolig, indkørsel og have

Stor fordel ved at have anlægsgartneren med fra starten

De fleste venter til allersidst med at planlægge ting som indkørsler, støttemure, terrasser, niveauforskelle i haven osv. Men faktisk kan der være både være en del fordele, samt en del penge at spare ved at tage anlægsgartneren med på råd fra start af når man bygger nyt hus.

Skal du f.eks. have anlagt aco-render eller faskiner for at lede vandet ordentligt væk på grunden, så vil anlægsgartneren kunne spare en del timer hvis der bliver lavet kloakrør til det med det samme, når der alligevel bliver gravet til det første gang. 

 

Relaterede artikler

Villa med garage

Hold dig beskæftiget over sommeren

Mangler du projekter, der kan holde dig underholdt over sommeren? Måske er sommerferieplanerne røget i vasken, og så står den på hygge derhjemme over sommeren. Det er der intet dårligt ved, nu kan du komme i gang med hverdagens små drømme. De projekter, der bare ikke er tid til, men som du ved, vil gavne […]

Hjelm med høreværn

Høretab er permanent – sådan undgår du det

Du tænker måske ikke så meget på din hørelse. Den er der bare. Men i nogle situationer er det faktisk rigtigt godt og vigtigt at skænke din hørelse en tanke. Hvis du ikke havde den eller mistede en del af den, så bliver det en permanent tilstand. Først når du ikke længere har din fulde […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.