Hovsa! Du kan tjene penge på dine gamle brugte bøger

Gamle bøger
ks12

Er du i gang med den årlige forårsrengøring? Eller måske du er ved at rydde op på det gamle loft? Så kender du måske det, at du gennem tiden har købt en masse bøger, som bare står og samler støv og som har stået urørt i rigtig lang tid – måske endda i flere år. Det kan være en god historie, som du syntes var rigtig spændende, og som du havde planer om at vende tilbage til igen. Men så er du måske også nået til den erkendelse, at du aldrig får åbnet den bog igen.

Kvinde fordyber sig i en bog

Derfor skal du sælge dine brugte bøger i stedet for at smide dem ud

I stedet for at åbne gamle bøger, så er der blot kommet en masse flere til, og nu er der pladsmangel. I stedet for at smide dem ud, har du så tænkt på, at du rent faktisk kan tjene penge på dine gamle, brugte bøger? Der er flere gode aspekter i det at sælge sine brugte bøger:

 • Godt for pengepungen
 • Hjælper andre med at spare penge
 • Specielle bøger kan give mere
 • Godt for miljøet

Først og fremmest, så er det dumt at smide penge ud af vinduet – og brugte bøger er penge, så længe der er nogen, der søger den bog, som du ligger inde med. Du kan sælge nærmest alle typer af brugte bøger: Krimier, studiebøger, fantasybøger, fagbøger – ja, alt. Det kræver naturligvis, at bøgerne er i fin stand. Du skal også være opmærksom på, at du kan risikere, at ikke alle ønsker bøger fra hjem, hvor der er blevet røget indendørs. Lugten af cigaretter sætter sig nemlig i bøgerne, og dette kan være en afgørende faktor for mange om hvor vidt de vil købe dem.

Når du sælger dine brugte bøger, så hjælper du også andre med at spare penge i forhold til, hvis de skulle ud og købe samme bog fra ny. Dette gælder nok hovedsageligt for fagbøger og studiebøger.

Eftersom bøger på et eller andet tidspunkt stopper med at blive trykt, så vil der også være nogle bøger, der bliver rigtig mange penge værd, når der er gået en del år og antallet af den givne bog er beskedent. Dette afhænger naturligvis af udbud og efterspørgsel.

Et helt andet emne, som er meget oppe i tiden, er miljøvenlighed og bæredygtighed. Ved at sælge og købe brugte bøger, så slår du et slag for miljøet. For hver bog, der bliver genbrugt i stedet for at blive smidt ud, bliver der produceret en bog mindre

Bog

Sådan kan du sælge og købe brugte bøger

Det kræver naturligvis det helt rette sted med det helt rette publikum, hvis du skal kunne sælge dine brugte bøger. Der findes en side på nettet, hvor du både kan sælge og købe brugte bøger. Klik her for at komme ind på siden for køb og salg af brugte bøger. 

Siden er meget brugervenligt sat op, så det er nemt at finde lige præcis det, man søger. Bøgerne er blandt andet delt op i flere kategorier, der blandt andet byder på:

 • Efterlys bøger
 • Søg efter bøger
 • Sælg dine bøger
 • Antikvariater

For at gøre det endnu nemmere at navigere på siden, og hvis du blot har lyst til at zappe lidt rundt for at se, om der skulle være nogle bøger, der kunne fange din interesse, så er der en underkategori for hver bogtype. Underkategorierne er delt op i:

 • Børnebøger
 • Studiebøger
 • Skønlitteratur
 • Faglitteratur

Har du lyst til at tjene lidt penge på dine gamle bøger, inden de ryger ud, eller kunne du godt tænke dig at søge efter en helt speciel bog, der ikke kan købes i butikkerne mere, så prøv at smutte ind på siden for køb og salg af brugte bøger.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.