Kvalitetsdygtig træbeskyttelse beskytter dit sommerhus

Kvalitetsdygtig træbeskyttelse beskytter dit sommerhus
ks12

Giv sommerhuset længere levetid med god træbeskyttelse

Mange danskere har et sommerhus langs en af landets kyster, som de nyder at opholde sig i om sommeren. Sommerhuse er den ideelle ferieløsning for mange familier, da alle kommer lidt væk fra den travle hverdag, og rigtig får mulighed for at slappe af. Her kan man spille spil, gå lange ture og nyde solen på den nærmeste strand. For at have de bedste vilkår til disse afslappende aktiviteter, er det dog nødvendigt at huset er i god stand. Mange sommerhuse kan være ret gamle, og er typisk bygget i træ. Derfor kræver facaden en ofte en grundigere vedligeholdelse, ved at give husets ydre en god omgang træbeskyttelse mindst en gang om året.

Ved at beskytte træet mod vind, vejr og generelt slid, sikrer du dig at facaden holdes pæn i mange flere år fremad. Det er derfor en god idé at undersøge træets tilstand et par gange om året, så du kan holde øje med hvornår det er nødvendigt at give træet en god omgang lak. Ved at vedligeholde træet med regelmæssige mellemrum kommer du eventuelt slid i forkøbet, og giver huset en længere levetid. Træbeskyttelse af god kvalitet er derfor uundværligt, hvis du gerne vil undgå nedbrudt og råddent træ. Hvis den forrige træbeskyttelse er begyndt at skalle af, og facaden viser andre tegn på forrådnelse, kan det hurtigt vise sig at være en meget større skade at rette op på.

Hold sommerhuset klar til den næste generation med god træbeskyttelse

Mange sommerhuse har stor affektionsværdi for familierne. Det er for eksempel ikke unormalt, at et sommerhus går i arv ned igennem familien, og derfor bærer mange minder fra flere generationer tilbage. Et arvestykke skal dog passes og plejes, hvis det skal kunne holde sig til den næste generation. Derfor er det vigtigt at værne om huset indre og ydre tilstand, ved at komme slid og ridser i forkøbet. Du bør særligt holde øje med, om der går fugt og svamp i træet, da denne form for slid vil igangsætte et meget større vedligeholdelses-projekt. Hvis du derfor har til hensigt at lade huset gå yderligere i arv, er det en god idé at lade familien samles om et årligt maler-projekt, hvor i sammen giver huset større chance for at overleve.

Der findes flere forskellige former for træbeskyttelse, og det er vigtigt at finde den lak der er bedst egnet til dit sommerhus. Du kan blandt andet få transparent beskyttelse, som lader dig se træets smukke struktur og fine mønstre bag lakken. Denne form for beskyttelse kræver dog, at du vedligeholder træet oftere, end hvis du bruger halvdækkende eller heldækkende produkter, som holder i længere tid. Derudover bør du altid rense træet før du går igang med behandlingen, så træet er mere modtageligt overfor produktet. De fleste vælger at male to gange, så malingen rigtig kan nå at sætte sig, og således holde i længere tid. På den måde får dit sommerhus den bedste beskyttelse.

Relaterede artikler

trampolin

Hvordan trampolintests kan hjælpe dig med dit køb

Overvejer du at købe en trampolin, vil du sandsynligvis hurtigt opdage, at man ofte finder de bedste tilbud online, men hvordan finder man ud af, hvilken der er bedst, når man ikke selv kan se eller afprøve den? Der kan online trampolintests hjælpe. Inden for senere år er adskillige gode samt informative afprøvninger dukket op […]

Gå sommeren i møde med den bedste plæneklipper

Gå sommeren i møde med den bedste plæneklipper

Det er snart sommer, og så ved vi godt, at græsset begynder at vokse rigtig hurtigt, og det bliver svært at følge med. Hvis man har en stor have, er det også vigtigt med en rigtig god plæneklipper. Det er meget tidskrævende at slå græs med en maskine som ikke virker optimalt. Hvis man gerne […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.