Danskerne optager flere lån end tidligere

danskernes lånevaner
ks12

Efterhånden som der kommer flere typer af lån, og det er blevet nemmere og hurtigere at få et lån, er det blevet mere almindelig for danskerne at benytte sig af muligheden. Mange danskere er begyndt at kunne se fordelene ved at låne penge, når de har behov for det. Men når der findes mange typer lån, kan det være svært at vælge hvilken type, der bedst passer til ens behov. Der er mange ting der skal overvejes inden man optager et lån, og det første er at vælge hvilken type lån, man har brug for.

Lån er mere populære end nogensinde før

Tidligere lånte de fleste i deres bank til at købe et hus, eller tog et SU-lån under studiet for at supplere deres indkomst. Nu låner flere danskere i stedet mindre eller større beløb til det, de står og mangler nu og her. Det kan være lige fra bedsteforældre, der gerne vil have deres børnebørn med en tur i tivoli med det hele, eller hvis familiens bil går i stykker, og der er brug for en ny. De nye muligheder for lån er hurtigere at optage, da det kan gøres over mobilen eller computeren, hvilket gør det en del nemmere at gøre på farten. Lånenes popularitet ligger i den frihed det giver, at danskerne ikke behøver retfærdiggøre overfor banken, hvad alle kroner og ører skal bruges til.

Hvilket lån skal jeg vælge?

Der findes både forbrugslån, kviklån, minilån og mange flere typer lån. De minder ofte om hinanden, men har forskellige renter, gebyrer, løbetid og krav. En mulighed er at vælge ud fra et præcist beløb du vil låne, og så se hvilken låneudbyder der kan give det mest fordelagtige lån for dig. Se en oversigt over forskellige lån ud fra beløbet. Ved mange låneudbydere behøver man ikke stille sikkerhed for lånet, og da det kan gøres over mobilen, får man hurtigt pengene mellem hænderne.

Fordele ved forbrugslån

Når man optager et kviklån, skal man være opmærksom på at pengene hurtigt skal betales tilbage igen, ofte inden for en måned. Det er ikke altid en mulighed, og derfor vælger flere at tage et forbrugslån frem for et kviklån. Ved forbrugslån er løbetiden lidt længere, og her er da endda mulighed for at betale på afbetaling. Den luksus har man ikke ved kassekreditlån, der også er blevet en populær type lån. Ved kassekreditlån har låneren mulighed for at betale tilbage i de bidder der passer til ens økonomi, efterhånden som man får flere penge mellem hænderne efter lånet. Det er en fordel for de lånere, der måske ikke har pengene den første måned, men ved at de får pengene inden for det næste halve år.

kviklånsfordele

Fri til at bruge pengene som du vil

En af grundene til at danskerne er blevet så glade for online lån, er at man ikke behøver øremærke pengene til noget bestemt. Låner man i banken, skal pengene gå til en bil eller noget andet meget konkret, for at få lov til at låne hos banken. Flere danskere oplever også ofte at få et nej fra banken, hvis de ikke kan stille sikkerhed for lånet eller får godkendt grunden til at de vil låne penge. Derfor vender danskerne sig mod online lån, hvor der hverken skal stilles sikkerhed for lånet eller stilles spørgsmål til grunden. Her kan du nemt finde et lån der passer til dig. Danskerne er blevet flittige online lånere i de seneste par år, da det er nemt og hurtigt at få lov til at låne penge online, og det samtidig er blevet dyrere at leve i Danmark.

Relaterede artikler

Lån online

Online lån er billige og fleksible

I kølvandet på den finansielle kriser er de traditionelle banker blevet mere påpasselige med at låne penge ud, og kreditvurdering samt sikkerhedsstillelse er i højsædet. Som direkte konkurrent til de traditionelle banker vinder de online finansielle bankvirksomheder frem i stor stil. De kan tilbyde mere fleksibilitet i låntagningen samt konkurrere på pris. Sammenlign priser og […]

lån og jul

Julen er dyr: Sådan skaber du en eventyrlig jul

Når julen står for døren, vil de fleste stå klar med glæde og åbne arme. Desværre vil julen for nogen være ensbetydende med usikkerhed og ondt i maven. Da julen netop er en tid, der i så høj grad er forbundet med glæde og spænding, er det også en katastrofe, hvis man får den modsatte […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.