Den nye form for minimalistisk indretning

Potteplante
ks12

Minimalisme er egentlig ikke noget nyt inde for indretning, mode og livstil. ’Less is more’ har lydt over højtalerne flere gange på den ene eller anden måde. Det er bare ofte den meget minimalistiske indretning, der kan ses rundt omkring, og det kan virke fuldstændig umuligt for mange. Der skal jo også være plads til hygge, børnenes tegninger og det sædvanelige hverdagsrod, som ikke kan undgås.

Der har derfor spredt sig en ny variation af minimalisme. Der er selvfølgelig stadig fokus på oprydning og simple løsninger, men nu er minimalisme alligevel blevet mere til en form for intentionalisme. Det er ikke længere et spørgsmål om, hvad der skal smides ud, men et spørgsmål om, hvad der helt sikkert skal blive.  

Minimalistisk køkkenrum

Hvad giver dig værdi?

Man kan blandt andet kalde det for Marie Kondo-bølgen. Der er kommet en større bevidsthed om, at de materialistiske genstande i hjemmet, skal have en værdi – og gøre dig glad. Du skal altså særligt omgive dig med ting, som du holder meget af eller som har en utroligt smart funktion, du ikke vil være for uden.

Du skal kun have dit yndlingstøj i garderobeskabet og dine favoritcremer i badeværelseskuffen. Du skal ikke længere nøjes med en masse, men nyde en smule.

Et hyggeligt hjem  

Der kan stadig være plads til hygge og pynteting i hjemmet. Alle flader skal ikke være tomme, med fyldt med de ting, som du virkelig er glad for. Du skal have det skrivebord, som du drømmer om, den vase du synes er så smuk og den lænestol du har arvet fra morfar, skal ompolstres og stå som rummets showpiece. 

Minimalistisk indretning er ikke nødvendigvis koldt og tomt. Der er plads til varme og hygge, selvom det er gjort på minimalistisk vis. Der må gerne være stearinlys på bordet, en bestemt kop til varm kakao og et ekstra blødt tæppe i sofaen. 

Stol og sidebord

Nyt er ikke altid bedst

Nu er det ikke fordi, du skal skynde dig ud og købe en masse nye ting. Minimalisme som livsfilosofi har nemlig en skærpet tilgang til forbrug. Forbrug er en god ting – hvis det bliver gjort med bevidsthed og intentionalitet. 

Det er kvalitet over kvantitet, der er i højsædet. Derfor skal du vælge dine ting med omhu og investere i de helt rigtige møbler, lamper, tæpper osv. Du skal være helt sikker på, at du kan lide det, før du køber det.

Skab ro med skabe

Hylder skal være utroligt vel indrettede, hvis de skal fungere som pynt i hjemmet. De kan hurtigt komme til at være rodede og lave støj i rummet. Særligt hvis det er et lille rum, du indretter, vil reoler eller hylder tage meget af opmærksomheden. 

Hvis du i stedet vil rette rummets fokus på møblerne, kunst eller andet, er det en god ide at investere i nogle smukke og simple skabe. Med skabe er der også større mulighed for at gemme alle de ting, du gerne vil beholde. Sørg for der er et møbel de elsker og som holder i mange år.

Hvis du mangler lidt i pengepungen til et nyt, smukt skab, kan du læse mere her.

Relaterede artikler

Glad håndværker

Sådan gør du dit hjem klar til endnu et år

Når du skal klargøre hjemmet kan det være vigtigt, at du gør det på en måde så det er klar til et år mere. Ideelt set bør man en gang om året se rundt på ens hus og se om der er nogle forbedringer, der skal foretages. Der vil næsten altid være nogle. Og hvis […]

fly

Norwegian er fortsat et af danskernes foretrukne rejseselskaber

Nogle flyselskaber gør det bare en tand bedre end andre. Det kan være svært at finde et billigt fly, som samtidig også har nogle gode faciliteter og god service. Norwegian udmærker sig gang på gang fra andre lavsprisflyselskaber og er blandt danskernes favoritflyselskaber. Herunder kan du læse om, hvad der netop gør Norwegian til et […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.