Den nye form for minimalistisk indretning

Potteplante
ks12

Minimalisme er egentlig ikke noget nyt inde for indretning, mode og livstil. ’Less is more’ har lydt over højtalerne flere gange på den ene eller anden måde. Det er bare ofte den meget minimalistiske indretning, der kan ses rundt omkring, og det kan virke fuldstændig umuligt for mange. Der skal jo også være plads til hygge, børnenes tegninger og det sædvanelige hverdagsrod, som ikke kan undgås.

Der har derfor spredt sig en ny variation af minimalisme. Der er selvfølgelig stadig fokus på oprydning og simple løsninger, men nu er minimalisme alligevel blevet mere til en form for intentionalisme. Det er ikke længere et spørgsmål om, hvad der skal smides ud, men et spørgsmål om, hvad der helt sikkert skal blive.  

Minimalistisk køkkenrum

Hvad giver dig værdi?

Man kan blandt andet kalde det for Marie Kondo-bølgen. Der er kommet en større bevidsthed om, at de materialistiske genstande i hjemmet, skal have en værdi – og gøre dig glad. Du skal altså særligt omgive dig med ting, som du holder meget af eller som har en utroligt smart funktion, du ikke vil være for uden.

Du skal kun have dit yndlingstøj i garderobeskabet og dine favoritcremer i badeværelseskuffen. Du skal ikke længere nøjes med en masse, men nyde en smule.

Et hyggeligt hjem  

Der kan stadig være plads til hygge og pynteting i hjemmet. Alle flader skal ikke være tomme, med fyldt med de ting, som du virkelig er glad for. Du skal have det skrivebord, som du drømmer om, den vase du synes er så smuk og den lænestol du har arvet fra morfar, skal ompolstres og stå som rummets showpiece. 

Minimalistisk indretning er ikke nødvendigvis koldt og tomt. Der er plads til varme og hygge, selvom det er gjort på minimalistisk vis. Der må gerne være stearinlys på bordet, en bestemt kop til varm kakao og et ekstra blødt tæppe i sofaen. 

Stol og sidebord

Nyt er ikke altid bedst

Nu er det ikke fordi, du skal skynde dig ud og købe en masse nye ting. Minimalisme som livsfilosofi har nemlig en skærpet tilgang til forbrug. Forbrug er en god ting – hvis det bliver gjort med bevidsthed og intentionalitet. 

Det er kvalitet over kvantitet, der er i højsædet. Derfor skal du vælge dine ting med omhu og investere i de helt rigtige møbler, lamper, tæpper osv. Du skal være helt sikker på, at du kan lide det, før du køber det.

Skab ro med skabe

Hylder skal være utroligt vel indrettede, hvis de skal fungere som pynt i hjemmet. De kan hurtigt komme til at være rodede og lave støj i rummet. Særligt hvis det er et lille rum, du indretter, vil reoler eller hylder tage meget af opmærksomheden. 

Hvis du i stedet vil rette rummets fokus på møblerne, kunst eller andet, er det en god ide at investere i nogle smukke og simple skabe. Med skabe er der også større mulighed for at gemme alle de ting, du gerne vil beholde. Sørg for der er et møbel de elsker og som holder i mange år.

Hvis du mangler lidt i pengepungen til et nyt, smukt skab, kan du læse mere her.

Relaterede artikler

musik

Find den guitar som passer til dig

Det er altid en god ide at lære noget nyt, og det samme gælder også ved instrumenter. Du kan vælge imellem mange forskellige, men et især kendt instrument, er guitaren. Der findes mange guitarer, så derfor kræver det at du ved noget om dem, før du køber en.   Guitarer kommer i forskellige farver og […]

Leopard

En rejse er godt for dig og familien

Hvis du skal ud og opleve noget dejligt bør du tage familien med. Det er en skøn ting at tage ud og rejse sammen. Der findes nemlig så mange smukke og dejlige steder i verden. Ofte behøver I slet ikke at tage så langt væk. Har I et sommerhus kan det være skønt at tage […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.