Det oplagte sted at tage hen

skov
ks12

Nationalpark Thy er det perfekte sted at tage hen, hvis det er at man elsker at være ude i det fri. Det er dog også for dem, som godt kan lide sjældne naturtyper samt kulturhistorie.

Hvis man har sat check ved enten en af de ting, eller måske endda alle, vil Nationalpark Thy være det oplagte sted at tage hen på en god sommerdag. Der er nemlig meget bag ved historien om Thy, samt en masse fantastiske landskaber, som man bare bliver nød til at opleve.

Danmarks allerførste nationalpark

Hvis man er helt vild med at være ude i det fri, og elsker at opleve alle naturens sider, kunne det være en ide at besøge Nationalpark Thy. Men hvad er det så lige, at der er helt særligt ved netop lige denne her park?

Nationalpark Thy er Danmarks allerførste nationalpark. Det i sig selv kunne også godt være en grund, til netop at give stedet et lille besøg. Parken blev oprettet i 2007, men fik først officiel indvielse den 22. august 2008.

Udover at det er Danmarks første nationalpark nogensinde, er Nationalpark Thy også ret så stor. Området strækker sig over et cirka 12 km bredt bælte fra Agger Tange, som ligger i syd, til Hanstholm som er i nord.

Hvis man derfor er helt vild med naturen, kunne det at det er et stort område, være en grund til at besøge parken. Men det med at Nationalpark Thy både er Danmarks første nationalpark, men også et stort område, er dog ikke det eneste som gør Nationalpark Thy så speciel. Noget af det, som gør parken så spændende, er dog at landskabet er noget helt særligt.

Læs mere om parken her.

miljø

Landskabet i Nationalpark Thy er noget helt særligt

Den er god nok, landskabet i Nationalpark Thy er noget helt særligt. Men hvordan kan det så være? Den vestlige del af Thy, er nemlig formet af århundreders sandflugt, og rummer i dag store dele af både nationale, men skam også internationale landskabsværdiger. Her er der i form af kyst blandt andet, klitter, klitheder, søer og meget mere.

Området kan beskrives som åbent, uberørt, stille og selvfølgelig også med de sjældne naturtyper. Samtidigt med at der er sjældne naturtyper, er der et spændende samspil mellem kulturhistorie og natur. Det med samspillet mellem kulturhistorie og natur, er dog også en bærende del af ideen omkring Nationalpark Thy.

Nogle af de sjældne naturtyper er f.eks. de klare lobeliesøer. Det som netop er så særligt ved disse søer, er at de er klare og rene – hvilket i hvert fald er noget, som de typisk er. Nogle af disse lobeliesøer, er endog karakteriseret som kransnålalge-søer, præcis som Nors sø ved Hanstholm i den nordlige ende af nationalparken.

skyer ved søen

Udover at Nationalpark Thy har et fantastisk naturliv, har stedet dog også historie bag sig. For 4.000 år siden, var det vestlige Thy et øhav. Siden da har landet selvfølgelig hævet sig, og vandet har trukket sig nogle kilometer tilbage. Nogle steder vil man dog være i stand til at se stenalderens kyst, som står frem som indlandsskrænter.

Så hvis man er helt vild med at udforske naturen, samt kulturhistorier og lignende, kunne Nationalpark Thy være det perfekte sted for en. Hvad end det er alene, eller sammen med nogle andre.

Relaterede artikler

magneter

Værd at vide om kraftige magneter

Magneter kan bruges i et utal af situationer. Du kan købe hyggelige køleskabsmagneter som souvenirs på ferier, men magneter har også mange andre formål. De bruges nemlig i stor stil til at løse mange forskellige funktioner både i privatlivet og industrien. Her kan du læse meget mere om, hvad kraftige magneter kan bruges til. Hvad […]

kontorstemning

Sådan gør du det nemmere at være virksomhedsejer

At være virksomhedsejer er et stor arbejde. Samtidig med at det af og til kan virke helt uoverskueligt, kan det også virke fantastisk. For man har en frihed, der er svær at undvære. Man bestemmer alt selv og for de fleste virksomhedsejere er det den primære grund til, at de har startet deres eget. Derfor […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.