Der er sket en ændring i måden, vi giver barselsgaver på

Barselstiden med en sød lille nyfødt
ks12

Før i tiden var det ren tradition, at man troppede op med noget til baby, når man skulle på barselsbesøg. Det gør de fleste stadig, men flere og flere er begyndt at supplere med gaver til mor eller gaver, som mor og far kan bruge sammen. 

Skal du snart på barselsbesøg, så kan du få noget inspiration til at finde en god barselsgave i denne artikel.

Det uformelle første møde med baby – barselsbesøget

Alle forældre bliver glade, når familien kommer med gaver til den lille ny, når de møder det lille vidunder for første gang. Det kan dog godt blive lidt meget, når junior pludselig har de 20 første bamser i løbet af sin første leveuge, og kort tid efter følger barnedåben, hvor der også kommer tonsvis med gaveregn til den lille. 

Barselsbesøget er mere uformelt end barnedåben. Du behøver derfor ikke at komme med en symbolsk gave, som barnet kan mindes resten af livet. Det er typisk til barnedåben, at denne type gaver gives. Til barselsbesøget kan du vælge mellem at:

  • Give noget til baby
  • Give noget til mor
  • Give noget til mor og far

Nyfødt baby

Giv noget praktisk til baby

Baby får rigeligt med legetøj, så her vil det være meget passende at give noget praktisk. Det kan eksempelvis være babytøj – gerne i nogle størrelser frem. Man kan næsten ikke få for meget babytøj, særligt ikke hvis babyen er en af dem, der gylper meget. Klik her for at få flere tips til gaver til de helt mindst (kilde: min-barsel.dk).

Giv noget forkælelse til den nybagte mor

Du kan også vælge at hoppe med på trenden og give noget til mor. Efter en lang og hård graviditet, der afsluttes med et maraton af en fødsel, så er mors krop træt og trænger til noget forkælelse. 

Mor har ageret hule for baby i hele 9 måneder, så barselsbesøget er et perfekt tidspunkt til at give hende noget til selvforkælelse. Det kan være en gavekort til at opdatere garderoben eller et gavekort til massage, frisøren eller lignende.

Barselsgave

Giv mor og far en oplevelse, som de kan bruge, når de er klar

Du kan også give en fælles oplevelse til mor og far, som de kan bruge, når baby bliver lidt ældre, og de trænger til en romantisk kæresteaften, hvor de kan lade op til hverdagen. Det kan være alt fra en tur i biografen for to eller en romantisk kæresteweekend på hotel. 

Du kan selvfølgelig også blande de forskellige typer af gaver. Det kommer helt an på, hvad du føler for. Husk også at det ikke er beløbet, men tanken der tæller. 

Relaterede artikler

mønter

Står du og mangler pengene?

Det er jo desværre noget der kan ske for alle. Tingene går i stykker, et eller andet skal opgraderes og du har brug for nogle penge. Hurtigt. Desværre er der ret tømt på bankkontoen og du kan ikke låne flere penge af venner eller familiemedlemmer. Så hvad stiller du op? Tag et lån Der er […]

mad

Takeaway er det nye hit

Takeaway er nu blevet så stort, at det er helt normalt for mange mennesker at bestille mad til hjemmet en lørdag aften. Det er en hurtig måde at få noget lækkert mad bragt hjem, og det er en god kur til tømmermændene. Så der er ingen tvivl om at takeaway er et hit, men hvorfor […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.