Omregistrering IVS til ApS

Omregistrering IVS til ApS
ks12

Iværksætterselskabet ophører med at eksistere som følge af Folketingets beslutning om af afskaffe selskabsformen. Det medfører, at du, som ejer af et IVS, skal lade det omregistrere til et anpartsselskab inden fristens udløb i 2021. Dermed kan du fortsat drive dit selskab, blot under en anden betegnelse. Omregistrering af IVS til ApS sker oftest i samarbejde med en advokat.

Sådan omregistrerer du dit IVS

Selskabskapital

Selskabskapitalen skal som minimum udgøres af 40.000 kr., da dette er mindstekravet til selskabskapitalen for anpartsselskaber. Såfremt du ikke har 40.000 kr. i kontanter, har du mulighed for at indskyde aktiver til en værdi af mindst 40.000 kr. Disse aktiver skal vurderes af en revisor, som skal bekræfte den økonomiske værdi heraf. Dette sker ved, at revisor udarbejde en såkaldt vurderingsberetning, som er dokumentation for aktivernes værdi.

Vedtægter

Når du skal omregistrere dit iværksætterselskab til et anpartsselskab, så skal du også sørge for at selskabets vedtægter bliver ændret, dvs. tilpasset til kravene for anpartsselskaber. Dette kan du gøre selv, men det anbefales i høj grad at få en advokat til at bistå med dette, da det kræver en vis juridisk viden. Såfremt vedtægterne ikke udarbejdes korrekt og i overensstemmelse med loven, kan dette skabe store problemer for dig og selskabet. En advokat kan dertil forkorte omregistreringsprocessen, da de kan sørge for at vedtægterne ændres hurtigt, som følge af at de har ressourcerne til at varetage opgaven.

Træf beslutningen

Omregistreringen af IVS til ApS skal besluttes på en generalforsamling, således den træffes officielt. Uanset om du kun er dig selv i selskabet eller ej, så skal du afholde en generalforsamling, hvor selve beslutningen bliver truffet. Herefter skal du skrive et beslutningsreferat, som fungerer som bevis for, at omregistreringen er blevet besluttet på generalforsamlingen på ordentlig vis. Det anbefales at søge hjælp hos en advokat, som kan vejlede dig i, hvordan du skal gøre. På den måde sikrer du, at beslutningen og referatet gøres korrekt, så du styrer uden om faldgruberne og problemer.

Hvorfor skal iværksætterselskaber ændres?

Dit selskab skal ændres til et anpartsselskab, hvis du ønsker at fortsætte med at drive din forretning i dette selskab. Dette skyldes, at iværksætterselskaber ikke fortsætter med at eksistere efter 2021, da der er kommet ny lovgivning på området.

Når du skal skifte dit iværksætterselskab til et anpartsselskab, skal du bruge hjælp fra en revisor, som skal udarbejde en vurderingsberetning, der dokumenterer selskabskapitalen. Dertil anbefales det at få advokatbistand, således din omregistrering foretages juridisk korrekt, og du dermed undgår problemer.

I det øjeblik du får konverteret dit IVS til et anpartsselskab, er du forberedt på afskaffelsen af IVS i 2021. Du kan derfor fortsætte med at drive din forretning upåvirket af den nye lovgivning omkring afskaffelse af iværksætterselskaber. Det anbefales at foretage ændringen nu, da du dermed er sikker på at overholde tidsfristen for omregistreringen, således dit selskab ikke bliver sendt til tvangsopløsning – og dermed lukket ned.

Fordele ved anpartsselskaber

Det er dog ikke helt så dumt at lade dit IVS omregistrere til et ApS, da der følger en række fordele med. Du får nemmere ved at låne penge i banken og lokke investorer til, da de får en langt højere sikkerhed som følge af din højere selskabskapital.

Dertil er selskabsformen særdeles populær blandt leverandører, da de også får gavn af den højere økonomiske sikkerhed. De er, på samme måde som banken og investorerne, bedre sikret med anpartsselskabets højere selskabskapital end iværksætterselskabet, hvilket giver dem større mulighed for at få tilbagebetalt gæld – selvom anpartsselskabet skulle gå konkurs.

Relaterede artikler

Billige og professionelle revisorer i København

Find professionelle og billige revisorer i København i dag

Har du brug for en professionel revisors hjælp til regnskabet? Spild ikke din tid med at lede forgæves på adskillige hjemmesider efter den helt rigtige og billige revisor i København. Lad kvalificerede revisorers uforpligtende tilbud komme til dig. Kvalitetssikrede revisorer står klar til at hjælpe med adskillige økonomiske opgaver. Få tre professionelle tilbud fra tre […]

Google AdWords kurser

Vil du gerne vide mere om Google AdWords?

Google AdWords er et af de mest effektive markedsføringsredskaber, hvis du altså anvender det korrekt. Derved er det helt essentielt, at man ved, hvad man laver, før man bruger hele marketingbudgettet på AdWords kampagner, som ikke skaber positive resultater. Hvis man anvender programmet og alle muligheder korrekt, så kan man nemlig optimere sin markedsføring og […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.