Pas på de ansatte med ergonomiske tiltag

mand med bog
ks12

Ergonomi er så meget mere end at stå op om dagen og sidde korrekt. Der er så mange faktorer i vores miljø, som også har en indvirkning på vores helbred og påvirker vores velbefindende på arbejdet. Pointen med god ergonomi på kontoret er at føle sig godt tilpas. Hvis du lykkes med at skabe et arbejdsmiljø for velfærd, lykkes det også at have glade kolleger og øget produktivitet.

Stå og gå gerne rundt

De fleste af os sidder for stille om dagen. På arbejdet, i bilen, ved spisebordet og foran tv’et. Det anslås, at voksne sidder cirka ni timer om dagen i 16 vågen timer. Tænk over, hvad det gør med dig og dit helbred. Hvad kan du gøre for at blive mere aktiv?
En siddestand på kontoret er en god start på et mere mobilt og sundt liv. Det er en rigtig god ide at overveje at investere i en stående arbejdsstation.
Når du bruger en stående arbejdsstation, skal du holde dit hoved, nakke, overkrop og ben omtrent på linje og lodret. Brug en fodstøtte til at flytte din vægt fra fod til fod. Bær sko, der giver ordentlig støtte.

Sørg for du har alt inden for rækkevidde

Udstyr, du bruger flere gange om dagen, som telefon, mus, pen og papir, skal være inden for rækkevidde. Hvis du regelmæssigt skal strække dig eller nå ud på dit skrivebord for at få fat i vigtig  genstande, risikerer du en skade.

Få dig en Justérbar stol

Din ergonomisk kontorstol er din bedste ven. Det understøtter din ryg, din bund og din kropsholdning. Der er mange stole at vælge imellem, men kun et par vigtige ting man skal passe på.

Form

Tænk tilbage på din naturlige kropsholdning. Med din haleben stikker bare en smule ud, og dine ryghvirvler i deres svage kurve, peger lænden på din rygsøjle ind mod din mave. For at hjælpe dig med at opretholde denne holdning skal du finde en stol, der tilbyder god lændehøjde.

Længde

Når du sætter dig ned, skal der være lidt mellemrum mellem kanten af ​​stolen og bagsiden af ​​dine knæ, omtrent på størrelse med din knytnæve. Afhængigt af stolen kan du muligvis justere sædedybden i overensstemmelse hermed.

Højde

Når du sidder, skal dine fødder være på gulvet (ikke dinglende) foran dig, og dine lår skal være lidt under dine hofter. Kortere folk kan være nødt til at bruge en fodstøtte, mens ekstra høje typer kan være nødvendigt at justere højden på skrivebordet. Se et godt udvalg hos www.dankontorstole.dk

Relaterede artikler

Drink og vin

Forkæl dig selv, når du er alene

Det er utroligt vigtigt også at kunne forkæle sig selv. Man bruger meget tid alene, og derfor er det også vigtigt at være tilpas i sit eget selskab. Men det kan nogle gange være svært at se pointen i at lave noget lækkert mad og drinks kun til sig selv. Men det er her vigtigt […]

iPad med på ferien

Gå ikke glip af nyhederne, mens du er på ferie

Selvom vinteren måske ikke er lige så hård som den plejer, så er der stadig mange danskere som drømmen sig ned til varmere himmelstrøg. Hvis du er en af dem, der går og pusler med om I burde tage en lille smuttur sydpå. Måske allerede mens vinteren står på eller bare for at vide at […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.