Personlig velvære burde ikke være en nyhed

avis
ks12

I en travl og stresset hverdag, hvor du kører på rutinen kan det være svært at prioritere dig selv. Det kan både være svært fordi, hverdagen netop er rutinepræget, men tiden kan også være en faktor. Nogle dage kan man have en følelse af at der simpelthen ikke er nok timer på et døgn til, at man kan nå de ting man bare skal nå. Overskud er nøgleordet for, at din hverdag kan hænge sammen og for at den ikke skal være præget af stress, skal ressourcer og krav være i balance. Der vil altid være krav til, hvad du skal nå i din hverdag, problematikken er bare om ressourcen kan følge med. Hvordan får man så lige de ekstra ressourcer? ressourcer og overskud kommer fra, personligt velvære både fysisk og psykisk.

Lær at prioritere dig selv

For at skabe overskud i din hverdag, er det vigtigt at du har fokus på dig selv. Du kan enten prioritere din fritid og hobby. Er din tidsplan stram, kan det være svært, at finde tiden til andet end arbejde og dagligdagens andre vigtige gøremål. Det er dog vigtigt at du prioriterer dig selv op, til også at være et vigtigt punkt i din hverdag. Selvforkælelse kan være med til, at give dit psykiske og fysiske velvære et boost. Køber du for eksempel ergonomiske sko, har du ikke kun forkælet dig selv, du har også sikret dig i mod ømme fødder, samt aflastning af din ryg.

selvtillid

Fysisk og psykisk velvære ligger oftest i detaljen

Har du en hverdag, hvor du nedprioriterer dig selv, kan du i sidste ende brænde helt ud og dermed ikke være i stand til, at opretholde din hverdag og gøremål. Når du det punkt bliver du nødt til at tage drastiske beslutninger, for at ændre din situation. Du kan derfor med fordel være forebyggende, før du når dertil. Fysisk og psykisk velvære ligger oftest i detaljen og selvforkælelse er med til at øge dette. Selvforkælelse kan være alt fra kage til kaffen, en god middag eller at du køber personlige ting til dig selv. Hvis du gerne vil gøre noget godt for dig selv og dermed få det bedre med dig selv, kan du købe alt fra nyt tøj, til parfume eller smykker, alt dette er med til, at give dig et selvtillidsboost og dermed forøget velvære.

Gør noget ekstra for dig selv

Smykker er en fin gave, både til sig selv og andre. For det første er det en fin løsning på, at gøre din stil mere personlig, men det er også en meget nem løsning til, at gøre lidt ekstra ud af dig selv. Det behøver ikke at være kedeligt, bare fordi det er hverdag, en helt almindelig ørestik er et fint accessori, men en kædeørering er bare det ekstra og samtidig din mulighed for, at gøre noget ekstra ud af dig selv. Når du gør noget ekstra ud af dig selv, føler du dig også mere tilpas, du bliver derfor mere glad, får mere selvtillid og selvværd og dit velvære stiger derfor også. Hvis du passer på dig selv, vil din hverdag blive langt nemmere.

Relaterede artikler

Villa med garage

Hold dig beskæftiget over sommeren

Mangler du projekter, der kan holde dig underholdt over sommeren? Måske er sommerferieplanerne røget i vasken, og så står den på hygge derhjemme over sommeren. Det er der intet dårligt ved, nu kan du komme i gang med hverdagens små drømme. De projekter, der bare ikke er tid til, men som du ved, vil gavne […]

Træningsudstyr

Få styr på dine arbejdsskader

Hvis du har et stillesiddende arbejde, er der er en stor risiko for, at du vil komme til at udvikle arbejdsskader i dit liv. Måske har du allerede udviklet nogle, som er dig til gene i dit arbejdsliv men så sandelig også i dit private liv.  Disse arbejdsskader kan heldigvis både forebygges og behandles, så […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.