Sådan kan I nemt leve vegetarisk

Lækker frugt
ks12

Efterhånden er der ingen tvivl. Kød og i en vis grad også mælke- og mejeriprodukter er ikke godt for vores klode. At holde dyrene i live er især noget, som koster rigtig meget CO2. At undgå at spise kød er derfor en rigtig god idé. 

For nogle er det meget nemt og faktisk er der nogle, der alligevel foretrækker de plantebaserede måltider. Der er dog også dem, der mener, at det er helt umuligt at leve uden at spise kød og fisk, men så længe man sørger for at overveje grundigt, hvad man spiser, behøver det slet ikke at være et problem. 

Grøn salat

Gør det til et fælles projekt at undgå kød

At være sammen om et projekt i familien er en god måde at få et sammenhold på. Det er en rigtig god idé at have et fælles udgangspunkt, når man er en familie. Det er med til at gøre, at man føler sig som en familie. 

Et af de projekter, man for eksempel kunne kaste sig over, er det at spise mindre kød. Er man vant til at lave mange kødretter, kan man sammen finde ud af, hvad man så kan spise i stedet. En ting, man blandt andet kan gøre, er at give alle en maddag. En særlig dag om ugen laver man altid mad. Det gælder både for voksne og børn. 

Det kan i dette tilfælde sagtens være, at børn har meget at byde ind med. For modsat voksne går børn ikke helt så meget op i at gøre, som man plejer, de er ikke helt så bundne af traditioner og derfor er det nemmere for dem at lave om på deres vaner. 

Sund mad

Det handler om de gode råvarer

Når man skal leve uden at spise kød, er det vigtigt, at man køber gode råvarer. Man bør købe økologisk i den udstrækning, det er muligt. Desuden bør man købe lokale råvarer, som passer til årstiden. Det vil gøre, at der helt automatisk kommer mere smag i maden. Det vil også være med til at gøre, at man ikke belaster klimaet helt så meget. 

Det kan være dyrt at starte med at spise mindre kød, hvis man skal købe de allerbedste grøntsager, der findes. 

Gå online og find et godt lån. Det kan være med til at starte dine gode vaner. Så skal du fra starten af ikke tænke for meget på, hvor meget de forskellige grøntsager og andre råvarer koster. For så kan du i stedet for blot købe lige det, du ønsker. 

Hvis det er den bedste måde, hvorpå hele familien kan begynde at spise mere plantebaseret det langt bedre. 

Gå både online for at tage et lån og for at finde opskrifter. For der findes rigtig mange gode opskrifter derude. Der findes også opskrifter på retter, du kender i forvejen. Der findes faktisk retter, som ligner retter med kød så meget, at det næsten er svært at forestille sig, at der ikke er kød i. For nogle er det bare lykken, mens der er andre der bedst kan lide mad, som ikke forestiller andet end det, som det er. 

Relaterede artikler

Barselstiden med en sød lille nyfødt

Der er sket en ændring i måden, vi giver barselsgaver på

Før i tiden var det ren tradition, at man troppede op med noget til baby, når man skulle på barselsbesøg. Det gør de fleste stadig, men flere og flere er begyndt at supplere med gaver til mor eller gaver, som mor og far kan bruge sammen.  Skal du snart på barselsbesøg, så kan du få […]

Kapitalen vokser

Gør dig klar til at blive selvstændig

Har du en selvstændig erhvervsdrivende i maven, så vil du nok på et eller andet tidspunkt føle dig klar til at gøre en seriøs indsats for at blive helt klar til det. Når tiden er inde, så vil dine måske lidt vage og abstrakte forestillinger blive mere konkrete. Så er det ved at være tid […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.