Sådan kan I nemt leve vegetarisk

Lækker frugt
ks12

Efterhånden er der ingen tvivl. Kød og i en vis grad også mælke- og mejeriprodukter er ikke godt for vores klode. At holde dyrene i live er især noget, som koster rigtig meget CO2. At undgå at spise kød er derfor en rigtig god idé. 

For nogle er det meget nemt og faktisk er der nogle, der alligevel foretrækker de plantebaserede måltider. Der er dog også dem, der mener, at det er helt umuligt at leve uden at spise kød og fisk, men så længe man sørger for at overveje grundigt, hvad man spiser, behøver det slet ikke at være et problem. 

Grøn salat

Gør det til et fælles projekt at undgå kød

At være sammen om et projekt i familien er en god måde at få et sammenhold på. Det er en rigtig god idé at have et fælles udgangspunkt, når man er en familie. Det er med til at gøre, at man føler sig som en familie. 

Et af de projekter, man for eksempel kunne kaste sig over, er det at spise mindre kød. Er man vant til at lave mange kødretter, kan man sammen finde ud af, hvad man så kan spise i stedet. En ting, man blandt andet kan gøre, er at give alle en maddag. En særlig dag om ugen laver man altid mad. Det gælder både for voksne og børn. 

Det kan i dette tilfælde sagtens være, at børn har meget at byde ind med. For modsat voksne går børn ikke helt så meget op i at gøre, som man plejer, de er ikke helt så bundne af traditioner og derfor er det nemmere for dem at lave om på deres vaner. 

Sund mad

Det handler om de gode råvarer

Når man skal leve uden at spise kød, er det vigtigt, at man køber gode råvarer. Man bør købe økologisk i den udstrækning, det er muligt. Desuden bør man købe lokale råvarer, som passer til årstiden. Det vil gøre, at der helt automatisk kommer mere smag i maden. Det vil også være med til at gøre, at man ikke belaster klimaet helt så meget. 

Det kan være dyrt at starte med at spise mindre kød, hvis man skal købe de allerbedste grøntsager, der findes. 

Gå online og find et godt lån. Det kan være med til at starte dine gode vaner. Så skal du fra starten af ikke tænke for meget på, hvor meget de forskellige grøntsager og andre råvarer koster. For så kan du i stedet for blot købe lige det, du ønsker. 

Hvis det er den bedste måde, hvorpå hele familien kan begynde at spise mere plantebaseret det langt bedre. 

Gå både online for at tage et lån og for at finde opskrifter. For der findes rigtig mange gode opskrifter derude. Der findes også opskrifter på retter, du kender i forvejen. Der findes faktisk retter, som ligner retter med kød så meget, at det næsten er svært at forestille sig, at der ikke er kød i. For nogle er det bare lykken, mens der er andre der bedst kan lide mad, som ikke forestiller andet end det, som det er. 

Relaterede artikler

Kvinde med indkøbsposer

Sådan får du fat i de gode tilbud til Black Friday

De fleste danskere har nu fået Black Friday indunder huden. De fleste ved at det er en stor handelsdag med mange gode tilbud. Der er ikke mange butikker der ønsker at stå udenfor Black Friday og der konkurreres på bedste tilbud, da det skaber opmærksomhed om virksomheden og produkterne. Dette kommer dig som forbruger til […]

Pige der hopper

Sådan finder du gaven til den eventyrlystne person

Kender du en person, der snart fylder år? Så er du måske allerede i gang med at planlægge den helt store fødselsdagsgave. Når du skal give en god og personlig gave, kan det være en god idé at få inspiration fra fødselarens hobbyer.  Hvis fødselaren er en eventyrlysten person, kan du give vedkommende et oplevelsesgavekort. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.