Planter trender som aldrig før

Planter i potter
ks12

Det er som aldrig før blevet super moderne at have flotte grønne planter i hjemmet. Folk strømmer til de store havecentre og køber planter, der kan pynte til den helt store guldmedalje. Det er specielt de famøse stueplanter, der hitter på de sociale medier. De pynter flot i hjemmet og skaber et friskt og naturligt indeklima. Der findes dog også mange flotte udendørsplanter, der senere kan høstes og spises til den helt store middag. 

 Instagram plante

Instagram-planter til pynt

Det er specielt stueplanterne, som også kaldes for Instagram-planter, der hitter. Planterne som Pilea og Monstera Deliciosa er super populære stueplanter. De er forholdsvis nemme at pleje og passe, og desuden pynter de flot i hjemmet. Planterne byder ind med deres flotte grønne farve, som specielt pryder i mange studielejligheder. De flotte stueplanter er både dekorative, og desuden tilfører det hjemmet en smule friskhed. Det får hjemmet til at fremstå rent og pænt. 

Valnødder

Fra jord til bord

Der findes også mange flotte udendørsplanter, der kunne pynte fint i haven. Det er muligt at plante og høste sine egne frugter og grøntsager. I sidste ende kan råvarerne ende på det fine middagsbord. Når du planter dine egne frugter og grøntsager, skal du ikke bekymre dig, om dine råvarer har fået sprøjtegifte. Du ved selv, hvordan du har behandlet dine råvarer i haven, og du kan derfor spise med god samvittighed. 

Du kan blandt andet plante dit eget valnøddetræ i haven. Valnødderne kan du sylte, eller også kan du bruge dem i en god kryddersnaps. Der er altså rig mulighed for at vise dine køkkenkundskaber frem for familien til den årlige påskefrokost. Desuden indeholder valnødder antioxidanter og umættet fedt, hvilket betyder at valnødderne er sunde at spise. Derudover vil valnøddetræet også pynte flot i haven, og om sommeren kan den lave et fint skyggested med sin store flotte krone. 

Relaterede artikler

blomkål

Spis sundt for dig selv og for fremtiden

Det bedste råd for fremtiden er, at du ikke bare skal tænke på ernæring og sundhed for dig selv, men også i forhold til miljøet. Ved at tænke klima og klode ind i din daglige kost kan du ikke bare skabe en sundere hverdag for dig selv og familien, men også skabe en grønnere fremtid […]

skov

Det oplagte sted at tage hen

Nationalpark Thy er det perfekte sted at tage hen, hvis det er at man elsker at være ude i det fri. Det er dog også for dem, som godt kan lide sjældne naturtyper samt kulturhistorie. Hvis man har sat check ved enten en af de ting, eller måske endda alle, vil Nationalpark Thy være det […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.