Flere lever med rygsmerter: Gør rygøvelser til en del af din hverdag

Rygtræning
ks12

Hvis der er én ting, som mange mennesker her i landet kan blive enige om, så er det, at de har rygsmerter. Rigtig mange mennesker går dagligt rundt med smerter i ryggen, som af og til kan være så ubehagelige, at de ikke kan foretage de ting, de ønsker. Det kan være meget begrænsende, da det kan gøre, at der er ting man er nødt til at sige nej til. En lang tur i skoven med familien kan for eksempel virke uoverskuelig, hvis man tilmed skal løfte sine børn, når man går rundt.

Der er dog heldigvis forskellige måder, hvorpå du kan blive bedre til at passe på din ryg. Det behøver ikke at involvere nye og dyre træningsmetoder. Du kan nemlig starte hjemme på stuegulvet og gøre det i dit eget tempo. Klik her hvis du vil læse mere, om hvordan daglig rygtræning kan gøre, at du hurtigt føler en mærkbar forskel på dit helbred og velbefindende.

Start let ud med rygøvelser på stuegulvet

En fejl, som mange mennesker begår, når de starter på en ny form for træning, er, at de starter for hårdt ud. Det kan både gælde, hvis du starter med at ro kajak, at gå til spinning eller til andre ting. Især er det løberne, der hurtigt kommer til at få skader og blive trætte, hvis de lægger for hårdt ud. Det samme kan gælde, når man begynder at lave rygøvelser. Hvis man aldrig før har gjort noget ved sin ryg, kan det virke uoverskueligt, at skulle gøre noget hver dag.

Start ud med at lægge dig på stuegulvet et par gange om ugen. Det er for meget at starte ud med at gøre noget hver dag, da du hurtigt kommer til at gå surt i det.

Træn din ryg

Læg et godt træningsprogram, så du får trænet ryggen ordentligt

Noget, du bør gøre, er at lægge et godt træningsprogram for dig selv. Start ud med de to dage og skriv det ned i en kalender. Har du ikke en kalender, kan det være et godt sted at starte. For uanset hvilken form for træning det handler om, sker det kun, hvis du selv får det til at ske. Hvis du skriver dine træningsdage ind i en kalender, er det nemt at visualisere præcis, hvornår du skal træne og på den måde er der større sandsynlighed for, at du får det gjort.

Lav rygøvelser med din træningsbuddy

En anden god ting, man kan gøre, når man skal begynde på at lave rygøvelser, er at alliere sig med en. Det kan være, at man kender en anden, der har problemer med ryggen. Måske er denne person heller ikke så god til at få gjort noget ved rygsmerterne. I så fald er I i samme båd, og det er et perfekt udgangspunkt.

Den eneste ulempe ved at have en træningsbuddy er, at I ikke nødvendigvis kan være hjemme hos dig hver gang. Men et alternativ er, at I skifter mellem at være hos den ene og dernæst hos den anden. På den måde får I også set lidt til hinanden, og det kan være en skøn ting i sig selv.

Relaterede artikler

blomst konfirmation

Sådan finder du den perfekte konfirmationskjole

Når piger skal konfirmeres, så er der specielt én ting, som de går meget op i. Det er nemlig deres tøj. For piger, såvel som drenge er det vigtigt at finde det helt perfekte sæt tøj. Denne artikel handler dog mest om konfirmationskjolen, der oftest er båret af pigerne. Forskellige typer af konfirmationskjoler Der findes […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.