Sådan får du den sprødeste ketsjer på banen

ketcher
ks12

Hvis du nogensinde har spillet badminton eller tennis med en perfekt opstrenget ketsjer, så ved du, at det gør hele forskellen. Det er faktisk som at opleve at køre på en cykel med nypumpede dæk frem for på et par udtjente halvflade dæk.
Der er en verden til forskel.

Dyrker du ketsjersport på motionsplan?

Spiller du badminton eller tennis på motionsniveau, så har du måske mere fokus på selve spillet, dets regler og på at kunne ramme tennisbolden eller fjerbolden og at holde dig inden for den opstregede bane. Du har måske ikke tænkt så meget over, hvordan selve ketsjeren var. Det kan være en, du har arvet, det kan være en, som de låner ud i klubben eller det kan være en, som efterhånden har temmelig mange år på bagen.
Det kan sagtens være helt fint. I hvert fald så længe sporten er ny for dig, eller du mest spiller for at hygge dig, mens du dyrker motion. 

Hav mere fokus på ketsjeren

En ketsjer kan blive skæv eller få andre skavanker over tid. Det betyder selvfølgelig noget for præcisionen. Så er der selve strengene. De bliver selvfølgelig også påvirket af lidt af hvert. Enten bliver de slidte eller slappe af at blive spillet med, eller de bliver påvirkede af at have ligget i en kælder eller på et loft i årevis.
Derfor har de brug for at blive opstrenget. Får du gjort det, vil du straks kunne mærke den enorme forskel, det gør. Du vil pludselig blive i stand til bedre at kunne kontrollere dine slag, du vil få et mere eller mindre kraftfuldt slag. Det giver et helt nyt niveau til dit spil.

Dyrker du ketsjersport på et højere niveau?

Er du for længst forbi dine begynderdage som ketsjersportdyrker, så har du nok en vis erfaring med at få opstrenget din ketsjer. Ved du også, at der er meget stor forskel på, hvordan denne opstrengning er foretaget? Dels er der forskel på, om den nye streng er tyk eller tynd, og dels er der stor forskel på, om du får lavet en hårdere eller en blødere opstrengning.
Disse faktorer spiller ind i forhold til, hvordan dit spil bliver. Se her, hvilke indflydelser en bestemt opstrengning kan få på dit spil.

En opstrengning er ikke bare en opstrengning

Der er således stor forskel på, hvordan en opstrengning kan foretages. Dens beskaffenhed kan have stor indflydelse på, hvordan dit spil kommer til at fungere.
Slagets hårdhed og ketsjerens slagkraft hænger nøje sammen. Der er en nøje sammenhæng imellem kontrol, slagkraft og hårdhed. Også holdbarhed, føling og vibration er faktorer, som bliver påvirkede af, hvordan din ketsjer er opstrenget.

Få din ketsjer opstrenget hos en professionel

Det kræver stor viden om opstrengning af en ketsjer for at kunne gøre det korrekt i forhold til den enkelte ketsjer og dens spiller.
Vedkommende skal tage hensyn til mange faktorer for at finde frem til den helt korrekte opstrengning.
Derfor bør du gå til en professionel for at få det gjort. Du kan afgjort mærke forskel, når du går på banen med en korrekt opstrenget ketsjer.

Relaterede artikler

yoga

Find en god balance i hverdagen

En stor del af os danskere lider af slem stress, hvilket oftest fører til depressioner. Dermed er der også en stor del som lider af depressioner. Det kan være svært, at komme ud af stress og depressioner igen. Det er nødvendigt, at have en god balance i sin hverdag. Kost og søvn er først og […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.