Flere og flere går op i hjælp til selvhjælp

Bogbutik med hylderne fyldt med selvhjælpsbøger
ks12

Hvis man går ned i en hvilken som helst bogbutik i dag, så vil man højest sandsynligt se hylde efter hylde fyldt med selvhjælps bøger. Danskerne er ganske enkelt vilde med selvhjælp, og det er ærligt talt ikke svært at se hvorfor. Det er da uden tvivl en lokkende tanke, at man ved at læse et par bøger kan blive succesfuld. Det står ovenikøbet en ret sammenhængende logik bag: Hvis vedkommende der har skrevet denne bog, var succesfuld og vitterligt gjorde brug af disse metoder til at ende, hvor de er nu, så kan jeg blive succesfuld på samme måde.

Kvinde der læser en selvhjælpsbog

Bør man læse?

Problemet er bare, at det samme trick sjældent virker to gange, når det kommer til den slags. Du kan ikke bare tyvstjæle en rutine eller andet fra et succesfuldt menneske og så regne med, at du selv får samme resultat. Ydermere bør det bemærkes, at langt størstedelen af de danskere, der læser de mange selvhjælpsbøger på bogbutikkernes hylder, sjældent har disciplinen eller evnerne til at efterligne, hvad de læser. I stedet bliver de bare slave af en ny og lige så lidt effektiv vane som deres gamle liv. Nu er de i stedet bare afhængige af at læse selvhjælpsbøger, og de lever på drømmen om at blive til noget stort.

 

Dermed ikke sagt, at man ikke kan blive succesfuld ved at læse og i særdeleshed andre menneskers succeser, der er gået forud for ens egen. Der findes nemlig mange historier, der viser det modsatte. Det er for eksempel tilfældet med den stenrige Elon Musk, der er blevet inspireret af de utallige bøger, han har læst. For at kunne omsætte hvad man har læst til handling og succes, kræver det dog, at man har en helt usigeligt stor viljestyrke, samt at man sammensætter sine egne metoder og sin egen livsfilosofi. Når det kommer til den slags, kan an aldrig pynte sig med lånte fjer.

Manicure til forhindring af neglebidning

Find og udskift dårlige vaner

Når man først har læst og taget ved lære, kan man begynde at opbygge sine egne konstruktive vaner. Her er det vigtigt, at man starter i det små. Langt størstedelen af de danskere, der rapporterer, at de har forsøgt sig med et nytårsforsæt, fortæller også, at de har droppet det efter få måneder. Vi har svært ved at holde disciplinen, men det viser sig også, at en stor del af årsagen til, at vi er så dårlige til at ændre vaner er, at vi tager munden for fuld. Vi er ganske enkelt alt for ambitiøse på vores fremtidige jegs vegne.

 

Derfor bør vi i stedet starte med at ændre vores vaner i det små, hvilket dog heller ikke altid kan være lige nemt. Det kan for eksempel være, at du altid går rundt med hovedpine efter en endt arbejdsdag. Det er der faktisk skræmmende mange, der oplever næsten dagligt, og selvfølgelig nedsætter det deres lyst til at arbejde såvel som deres arbejdsevne i øjeblikket. Har man det sådan, er det derfor vigtigt, at man finder en løsning. Problemet er bare, at der kan være rigtig mange årsager til hovedpine. Det kan være, at man konstant spænder i skuldrene. I så fald bør man arbejde på sin holdning og besøge en fysioterapeut. Er ens hovedpine derimod grundet mangel på nok vand, skal man selvfølgelig til at drikke noget mere igennem dagen. Slutteligt er tilfældet for overraskende mange danskere faktisk, at deres hovedpine skyldes, at de ligger og skærer tænder om natten. I så fald kan det afhjælpes med en bideskinne. Du kan læse mere om bideskinner på skinne.dk

 

Har du for vane at bide negle, er det også en dårlig vane, som du med fordel kan starte din selvforbedringsproces med at ændre eller sågar udskifte. Igen kan den slags gribes an på flere måder. Der findes utallige produkter, der kan få neglene til at smage dårligt, men måske er alt du behøver en smuk manicure, som du ikke har lyst til at ødelægge. Der er mange måder at forbedre sig selv, og kun du kender den rette.

Relaterede artikler

Solcelle

Sådan sparer du penge på varme- og elregningen

 Der kan være mange penge at spare ved at vælge den rette energikilde – det gælder både på varme- og elregningen. Det er dog ikke helt let lige at gennemskue fordelene og ulemperne ved de mange muligheder, der er indenfor energi. Her har du mulighed for at læse om to energityper ud af de mange […]

blade

Sørg for at købe ordentlig fødevareemballage

At vælge emballage til ens fødevarer, kan typisk godt være nemt at komme om – men hvis det skal være i orden, kræver det at man kigger en ekstra gang eller to. Det kan man blandt andet gøre ved at holde øje med mærkerne. Mærket som altid er på fødevareemballager, er et glas og en […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.