Seværdigheder i Vietnam

Rejs til Vietnam
ks12

Har du endnu ikke oplevet Vietnam, så bør du få det gjort. Det er et af de mest folkerige lande verden over med et indbyggertal på 95,5 millioner. Landet grænser op ad Kina, Laos og Cambodja. Vietnams historie er fascinerende og breder sig over et spektrum af krig og kolonisering. Her kan du blandt andet opleve Ho Chi Minh-byen med Cu Chi-tunnellerne,, som spillede en væsentlig rolle i den anti-amerikanske krig i Vietnam. Der er lidt til enhver smag, uanset om man er til afslapning ved strande eller om man er eventyrlysten og vil svømme laguner, udforske huler eller sejle og samtidig nyde den Vietnamesiske naturlige skønhed. Dan dig et overblik over de bedste seværdigheder i de populære vietnamesiske byer:

 

Cu Chi-tunnellerne

Cu Chi-tunnellerne ligger 60 km fra byen Ho Chi Minh og er en yderst populær attraktion for alle besøgende, uanset om man er fra landet eller er turist i landet. Tunnellerne har et tunnelsystem på godt 220 km, hvilket gør den særdeles legendarisk. Langs vejen er der floder, hvor du kan opleve både ænder og vandbøfler, som oprindeligt har hjemme i de fredfyldte rigslanddistrikter. Det kan være svært at forestille sig, de ødelæggelser og skader forårsaget af bomber og miner, da Cu Chi blev en såkaldt ”Free Target Zone”. Det der er tilbage nu, er et bevis på, at kampen fandt sted. Tag et smut forbi disse spændende tunneller.

 

Hanoi: Cat Ba Island

I Hano kan du opleve den interessante Cat Ba ø med frodige skove, huler og kalkstensbjerge med aktiviteter som at kravle, sejle i kajak eller svømme i smukke laguner. Oplev også Hospital Cave, som er en gigantisk hule, der tilbage i tiden havde et hemmeligt hospital. Du kan derfra gå videre til Cat Ba National Park, der fylder største del af øen. Denne park har et helt særligt jordbaseret og akvarist økosystem. På øen kan du udforske Kim Gaio Forest, hvor du også kan klatre på øens højeste kalkstensbjerg, Ngu Lam Peak. Du kan tage en svømmetur i den populære lagune eller sejle i kajak gennem flere huler. Men er du derimod til ren afslapning, så har du også denne mulighed på Three Peaches Beach (Ba Troi Da), som er helt ideelt til både svømning eller soldyrkning.

 

Hoi An: lokalt marked, sejle i en kurvebåd eller på madlavningskursus

I byen Hoi An kan du opleve et lokalt marked, hvor du kan nyde sæsonens frugter, nudler, grøntsager, urter, kød og fisk. Få dig en snak med sælgerne og tøv ikke med at forhandle om priser. Du kan desuden også sejle på Thu Bon-floden og se de traditionelle fiskenet eller opleve sejlads i en bambuskurvebåd. Lær også at bruge fiskenet og få kokosblade som håndlavede souvenirs. Du kan også lære at tilberede vietnamesisk mad til enten din frokost eller aftensmad, herunder retter som svinekød i lerpotter, papayasalat og forårsruller.

 

Krydstogt på Tien-floden

Tag afsted på en afslappende krydstogt på Tien-floden, hvor du kan se 4 holme. En attraktion, som er repræsenteret af 4 dyr i sydøstasien, som de lokale vietnamesere anser for at være mystiske dyr: drage, kirin, skildpadde og phoenix. Du kan besøge en honningbi gård, hvor du kan smage honning te med citrus, der er kendt for at have sunde egenskaber. Skulle du have mod på det, så kan du tage et smut forbi hos en lokal Python gård, hvor du kan få lov til at tage billeder og røre ved dem. Du kan herfra fortsætte til et kokosnødværksted, hvor du kan se, hvordan slikket bliver håndfremstillet.

 

Cham-øen: En oplevelsesrig snorkeltur

Du kan tage ombord på en traditionel vietnamesisk træbåd, som fører dig til Hon Nhon Beach, hvor du både kan svømme og snorkle, så meget som dit hjerte skulle begære. Denne tur tager omtrent en times tid, så her kan du eventuelt få tiden til at gå med at få en kop kaffe ombord. Du kan dertil opleve det smukke marineliv. Derefter kan du nyde en lækker frokost, hvor du kan få skaldyr på Cham Jungle Restaurant. Du kan derefter fortsætte til Bai Chong Beach, hvor du kan benytte muligheden for at tage en lur i hængekøjerne, solbade eller en ekstra svømmetur. Start tidligt og få alle oplevelserne med på en dag.

 

Hoa Lu & Tam Coc

Tager du til Ninh Binh-provinsen, kan du opleve den gamle hovedstad Hoa Lu. Senere kan du tage til Tam Cockajen, hvis du er helt vild med at udforske huler i en Sampan båd. I disse to byer kan du få en større viden inden for det nordlige Vietnams landskab, historie og kultur på denne heldagstur. Hoa Lu er en gammel hovedstad, mens Tam Coc, hvilket betyder ”3 huler”, har karstlandskab og huler, som du kan udforske i en båd. Du kan herefter tage på cykeleventyr rundt i de små landsbyer i området. Har du dog ikke lyst til det, så kan du stadig komme på eventyr og opleve det lokale marked eller en kop te på den lokale restaurant.

 

På vej til Hue med sightseeing

Du ankommer først til Marmor Mountain, som er et yderst populært sted, særligt for pilgrimsrejse, hvor der er spor af Champa civilisation og huler i bjergene. Herefter er det et klart must at passere Hai Van Pass. Hai van Pass ligger langs Hai Vans bjergside mellem Thua Thien-Hue og Da Nang-byen. Det er absolut det højeste, men også det smukkeste pas i Vietnam, hvilket svarer til 500 meter over havets overflade. Herefter bør du besøge stranden Lang Co Beach, som ligger mellem de 3 kulturarvcentre, Hue ancient capital, Hoi An og My Son Sanctuary. Lang Co tiltrækker både turister og forskere fra kulturarvcentrene. Her kan du også nyde frisk fangede skaldyr, inden du begiver dig videre.

 

Vejret i Vietnam

Du kan hele året finde varmt vejr og ofte solskin i Vietnam. Dog kan der som andre steder i verden falde regn af og til. Det er også meget forskelligt hvordan vejret er, afhængigt af hvor i landet man befinder sig i og hvornår man er der. Solen kan skinne syd på, mens der nordpå kan regne og omvendt. Det absolut koldeste tidspunkt er i månederne januar og februar i nord Vietnam, hvor graderne ligger på 17-18 grader. Det varmeste tidspunkt er at rejse i månederne juni, juli og august i Central-Vietnam. I nord og syd Vietnam kan der regne en hel del, og er måske ikke så ideelt til badeferie. Dog kan der både være regn og samtidig være varmt. Overordnet set er det bedste vejr at tage til nord Vietnam i vintermånederne. Det bedste vejr i central-Vietnam er i foråret, mens man i det sydlige Vietnam skal holde sig fra sommermånederne, for at få det bedste vejr.

 

Fly til Vietnam

Der findes utallige fly til Vietnam, men hos Finnair sørger de for den korteste rute dertil. De har mange afgange til både Hanoi eller Ho Chi Minh City. Du kan flyve komfortabelt og samtidig spare tid og penge hos Finnair. Man kan få flybilletter fra 3.000 kr. og opefter. Det kan tage op til 18 timer at flyve til f.eks. Ho Chi Minh City, da der kan være mellemlandinger i f.eks. Frankfurt. Danske statsborgere, som har et ophold på maksimalt 30 dage har ikke brug for et visum. Bliver man i længere tid, så skal man søge visum hjemmefra og skal derfor bede om et ”Fifteen day Vietnam-stempel” ved paskontrollen. Beder du ikke om dette, så får du et visum der kun gælder for Phu Quoc.

 

Hoteller i Vietnam

Der findes mange hoteller og få hostels, der kan variere i pris fra 130 – 320 kr. Afhængig af hvad man ønsker opnå ved hotelopholdet. Nogle går op i at have eget bad og toilet frem for at dele det med andre, hvilket er en del billigere. Nogle af de bedste hoteller er Hill House i Koh Yao Noi, som udelukkende har fået topanmeldelser. Her kan du få en overnatning for 200 kr. inkl. Morgenmad. Chulia Mansion er et andet og populært hotel, som ligger i Georgetown i Penang. Her kan du få en masse gode faciliteter til en fantastisk pris. Prisen for en enkel overnatning er 290 kr. inkl. morgenmad.

 

Tag til fantastiske Vietnam og slug alle historier til dig med fra de populære turistbyer, hvor du ikke mindst kan opleve flere seværdigheder, som kun Vietnam kan give dig. Vietnam er ikke billig at rejse til så du kan finde det bedste kviklån så du skal betale så lidt muligt tilbage.

Relaterede artikler

hoppepude

Det skal du tænke over inden du køber en airtrack

Gymnastik bliver en mere og mere populær sportsgren. Især hos unge mennesker er det populært at dyrke sporten både på lavere og højere plan. Og hvis man går op i sin sport, er det altid rart at kunne øve sige derhjemme. Men selvom man godt kan øve sine serier derhjemme på stuegulvet, er det svært […]

hjem

Belysning har stor betydning for hvordan din bolig fremstår

Coronaen har desværre ramt mange danske familier på deres levebrød og indtægt. Det betyder en lønnedgang og muligvis giver det anledning til overvejelse omkring de faste udgifter. En af de største faste udgifter vi har i Danmark er vores boligudgifter. Faktisk er vi et af de lande i verden med de højeste boligudgifter og i […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.