Sådan sikrer du dig mod indbrud

hjem
ks12

Det er noget af det allermest ubehagelige, du kan opleve: at komme hjem til et indbrud i dit hjem. Tanken om, at et fremmed mennesker har været i dit hjem uden din tilladelse eller viden, og at vedkommende har rodet i dine ting er hæslig, og selvom du ikke nødvendigvis føler, at dit hus eller lejlighed er i risiko for indbrud, er der en masse ting, du kan gøre for at gardere dig mod tyvene.

Nedenstående råd er særligt relevante om sommeren og i julen, der netop er indbrudstyvenes ”højsæson”, og hvor du altid bør være ekstra påpasselig.

husdør

Snyd tyven

Ligger dit hjem hen i mørke, er det et ganske sikkert tegn for enhver indbrudstyv på, at der ikke er nogen hjemme. Og så let skal det ikke være for tyven. Lad derfor altid noget lys være tændt rundt omkring i hjemmet, så det ligner, at der er nogen hjemme. 

Desuden kan du også skræmme indbrudstyve væk ved at lade eventuel udendørsbelysning være tændt. For det første virker huset nemlig som om, der er nogen hjemme, men derudover har tyven også svært ved at gemme sig, når der er lys. Det bedste er at have lys, der tænder automatisk ved bevægelse. På den måde kan naboerne også hurtigt opdage, hvis der er noget på færde.

Sørg også for, at få en nabo til at tømme postkassen, lad din eller en nabos bil holde i indkørslen, hæng vasketøj ud og lad hjemmet rode lidt. Alt sammen giver indtryk af, at der er nogen hjemme.

Lås dine værdier inde

Indbrudstyve går benhårdt efter let omsættelige ting, og det vil blandt andet være dine smykker, ure, kontakter, tablets og lignende. Skal du ud, kan det derfor være en god idé at låse dine værdier inde i eksempelvis et pengeskab, så tyven ganske enkelt ikke kan komme til det – heller ikke selvom han rent faktisk er kommet ind i huset.

Selvom du vælger at bruge sikringer som våbenskabe, forhindrer du naturligvis ikke indbruddet, men du begrænser den mængde af værdier og materielle ting, som tyven vil kunne få ud af indbruddet.

sikkerhed

Gør dit hus sikkert

Kast også nogle penge efter at sikre dit hus eller din lejlighed. Det kan for eksempel være ved at få gået vinduer, herunder kældervinduer, grundigt igennem, så du ved, at de alle har solide hasper eller særlige låseanordninger. 

Derudover skal du naturligvis heller ikke lade værdigenstande ligge i vindueskarmen, for så er det let for tyven at knuse ruden, hapse genstandene og løbe hurtigt væk.

Det kan også være en rigtigt god idé at installere et alarmsystem i hjemmet. Selvom alarmpersonalet ikke når ud, inden tyvene er væk, vil den larmende bimlen meget ofte få enhver indbrudstyv til at tage benene på nakken og komme væk i en fart. 

Relaterede artikler

Thailand

Her er den vildt populære Thailandske ø

Er du en af de mange danskere, der nyder at rejse år efter år? Så har du måske allerede rejst til alle de kendte rejsedestinationer og lande såsom Spanien, Frankrig, Italien og Tyrkiet. Det er blevet meget populært at rejse uden for Europa, og det ser ud til, at danskerne især har fået øjnene op […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.