Sørg for at købe ordentlig fødevareemballage

blade
ks12

At vælge emballage til ens fødevarer, kan typisk godt være nemt at komme om – men hvis det skal være i orden, kræver det at man kigger en ekstra gang eller to.

Det kan man blandt andet gøre ved at holde øje med mærkerne. Mærket som altid er på fødevareemballager, er et glas og en gaffel – med dette mærker, er det blevet godkendt til direkte kontakt med fødevarer.

En grund til at det netop er så vigtigt med god emballage, er netop at ens sundhed ikke bliver skadet – og heller ikke fødevarerne for den sags skyld.

Fødevareemballager skal være godkendt

Når man skal fryse mad ned, eller have det ind i en form for emballage, er det vigtigt at den er i orden. Emballagen betyder nemlig en del, og gør den derfor meget vigtig.

Lovgivningen er nemlig også opbygget på den måde, at der stilles krav i henhold til det materiale som kommer i kontakt med fødevarerne. Alle de forskellige materialer og emballager, har forskellige krav som de skal kunne leve op til – netop for at kunne blive godkendt som at være i orden.

Derudover skal alle emballager testes for total migration. Det giver en værdi for hvor meget stofmængde et produkt totalt afgiver til fødevaren.

Utallige forskellige slags emballager

Det er dog langt fra det eneste, for der findes utallige mange forskellige former for emballager og materialer. De alle sammen kan bruges til noget forskelligt, og har hver deres helt egne evner.

Når det er at man skal vælge emballage, er det af netop den grund også en god ide at tænke over, hvad man har købt, er lavet til at beskytte. Noget af det som hyppigst bliver brugt, er poser til direkte kontakt med fødevarer. Selv inde for denne kategori findes der mange forskellige slags poser, blandt andet lynlåsposer og vakuumposer.

Derudover findes der også fedtbestandigt papir, som især kan være godt til fødevarer som bacon – netop fordi det kan tåle høj varme, vand og direkte kontakt med fedtholdige fødevarer. Alt i alt, findes der rigtig mange muligheder, og det handler om at sørge for at købe godkendt og sikker fødevare emballage.

 

Relaterede artikler

Tommestok, mursten, tegning

Husk haven når i bygger nyt hus

Er der noget som covid-19 epidemien ikke har fået sat en stopper for, så må det siges at være ny-byggeriet. Stadig flere og flere vælger at bygge nyt hus når de skal investere i ny bolig, så det går stærkt rundt omkring. Flere selv- eller med-byggere glemmer dog ofte at tage højde for udenomsarealerne. De […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.