Turist i eget land – Turen går til Vestjylland

sand og klitter
ks12

Har du besluttet at din ferie skal holdes hjemme i Danmark? Så er det måske værd at overveje hvad du skal se. For selvom landet er lille og du har boet her længe, så er der tit rigtig mange ting man ikke har set og oplevet endnu. Netop fordi man meget sjældent er turist i eget land. Et sted du måske ikke har oplevet endnu kunne være Vestjylland. 

havudsigt

Oplev en anden form for natur ved Vesterhavet 

Bor man i den østlige halvdel af Danmark, så er der faktisk en markant ændring i naturen, når man bevæger sig over til den vestlige kyst. For ved vestkysten er alt en smule mere råt. Grantræerne er skæve af vinden og mange steder er der primært flade heder. Men ikke desto mindre er der rigtig flot alligevel. 

Er vejret godt så er det skønt at ligge og dase på stranden. Bare husk at være opmærksom på at Vesterhavet kan være lidt mere farlige end de andre have der er i Danmark. Så brug hovedet når du er derude. 

Til tider kan der godt være lidt mere vind på vestkysten. Men her er det jo rigtig smart at der er så mange klitter. For ofte kan man være heldig at finde sig et dejligt lille hul, hvor man kan ligge i læ for vinden. Dermed kan man stadig nyde den dejlige sol og have sig en skøn dag ved stranden. 

Sommerhus lige ud til havet 

Måske du nu har lyst til at besøge det vestjyske, hvorfor så ikke se om du kan finde dig et dejligt sommerhus som du kan låne. Der er masser af sommerhusudlejning i Blåvand. 

Netop Blåvand er faktisk det mest vestlige punkt i Danmark. Hvilket man rigtig fint har markeret ved at opstille et fyrtårn. 

I og med at det er det mest vestlige punkt så er sommerhusudlejning i Blåvand også helt perfekt hvis man ønsker et sommerhus, som kun er et stenkast væk fra stranden. Dem er der nemlig en del af. Du kan prøve at finde dit næste sommerhus på: https://www.ferieboligweb.dk/sommerhuse/Blaavand.asp.

kantareller

Gå på rov i naturens supermarked  

Selv når man kommer lidt ud i ydersæsonen og ind i efteråret, er det godt ude vest på. For så er det sæson for at finde kantareller. De elsker nemlig hederne derude. Så hvis du synes sådan noget er en sjov aktivitet, så tag familien eller nogle venner med ud og lede efter dem. Så kan I bagefter lave nogle lækre retter af jeres fangst. 

På nogle heder er der også en hel del vilde blåbærbuske. Disse blåbær adskiller sig faktisk en del fra dem vi vant til at få i supermarkederne, for de er virkelig helt blå indeni. Så pas på tøjet når du plukker og spiser dem. 

Foretager du lidt research om sommerhusudlejning i Blåvand og om svampe, inden afgang vil du nemt kunne finde ud af hvilke ting du kan plukke i hvilke måneder. En ferie med udgangspunkt i at skulle finde frem til alle de gode fødevarer naturen har at byde på, lægger et godt grundlag for en masse hyggelige og unikke minder. 

Relaterede artikler

blomkål

Spis sundt for dig selv og for fremtiden

Det bedste råd for fremtiden er, at du ikke bare skal tænke på ernæring og sundhed for dig selv, men også i forhold til miljøet. Ved at tænke klima og klode ind i din daglige kost kan du ikke bare skabe en sundere hverdag for dig selv og familien, men også skabe en grønnere fremtid […]

it-sikkerhed

3 tips, der kan være med til at øge jeres IT-sikkerhed

Efterhånden som din virksomhed vokser, gør truslen om sikkerhedsbrud også fare for din virksomheds IT-systemer. For enhver virksomhed, stor eller lille, bør IT-sikkerhed altid være af højeste prioritet. For mange virksomheder kan et IT-sikkerhedsbrud praktisk talt lukke et firma ned i en periode, sommetider kan det koste millioner i reparationer, vedligeholdelse og mistet fortjeneste. Gennemgå […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.