Aktiviteter som gør dig klog og rolig, uden du tænker over det

Strikning
ks12

Leder du efter nogle gode aktiviteter, som er sjove og beroligende, men som også gør dig klogere? Der er mange ting, man kan lave, som faktisk er super gode for hovedet, uden at man egentlig tænker over det.

Det er ting, som du måske allerede gør meget i din hverdag, og som kan have en rigtig beroligende virkning. Det er eksempelvis ting som at strikke eller løse en kryds og tværs. Her kan du få inspiration til nogle beroligende ting, du kan lave, som faktisk også gør dig klogere.

Kryds og tværs

Strik!

Det er blevet rigtig moderne at strikke, og det er der mange grunde til. Udover at man selv kan få lov til at skabe noget, som man kan bruge, kan strikning også virke rigtig beroligende for hjernen. Når man strikker, kræver det koncentration, og at du har evnen til at sætte ting i mønstre – for ellers er det svært at strikke noget, som bliver flot. Desuden giver det ro, at man fortsætter i de samme mønstre og udfører den samme handling flere gange – og det stimulerer hjernen.

Tag et spil skak

Noget andet, som både gør dig klogere og mere taktisk, men som faktisk også kan være rigtig sjovt, er selvfølgelig et godt spil skak. Det kræver fuld fokus at spille skak – man har både øjne og tanker på spillet. 

Når man spiller skak, vil man opleve, hvordan man giver sig fuldstændig hen til spillet of for en kort stund kan smide alt andet ud af hovedet. Man vil også opleve, hvor meget taktikken fylder, og hvordan man hele tiden skal være på dupperne, hvis det næste træk skal være godt. Så det er bestemt et spil, hvor man blive udfordret – men også klogere.

Skakbræt

Løs en kryds og tværs

Hvis du gerne vil blive klogere i den forstand, at du gerne vil lære flere ord og betydninger at kende, er det en god ide at løse en kryds og tværs. Når man løser en kryds og tværs, bliver man præsenteret for mange forskellige ord, emner og betydninger, som man måske ikke kender så meget til. Det kan både giver dig et større ordforråd og en bredere viden om alverdens ting.

Klik her hvis du er interesseret i at finde en krydsord side, hvor du kan lære endnu mere om kryds og tværs. Der er mange forskellige sværhedsgrader, så hvis du er ny i denne verden, bør du starte med en let en – så kan du altid kaste dig ud i nogle mere udfordrende senere hen.

Relaterede artikler

Hårklip

Frisør i Odense C: Lynguide til at vælge den rigtige

Det er de færreste, der kan undvære en tur til frisøren i ny og næ. At vælge den rigtige frisør har stor betydning. Et hårklip skal nemlig være flot, kunne holde sig pænt i lang tid og være lige præcis sådan, som kunden ønsker det. Når man skal finde en frisør i Odense C, er […]

Hyggelig gade

Hold den perfekte storbyferie

Er du typen, som elsker storbyferie? Der er mange grunde til at holde en ferie i selskab med butikker, kultur, biler og larm. Du får nemlig mange oplevelser med hjem i bagagen. Når man tager på charterferie, får man ofte ikke oplevet særlig mange kulturelle steder i området. Her handler det mere om at ligge […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.