Sådan får du en sundere livsstil

Mænd der løber i solnedgang
ks12

Vi kender alle en, der gerne vil have en sundere livsstil. Måske er du selv en af dem? Det er ikke altid, at der skal de store ændringer til for at gøre livsstilen mere sund. Måske snacker du for meget i løbet af en dag? Måske bevæger du dig ikke nok? 

Der kan være mange syndere, og det handler om at finde ud af, hvor du skal forbedre dig. Her kan du få inspiration til, hvordan du opnår en sundere livsstil. 

Sund-kost

Gå 10.000 skridt om dagen 

Efter en travl arbejdsdag, har man brug for at slappe af. Ofte når man ikke op på de 10.000 skridt, som er målet for en dag. Brug appen på din iPhone og hold øje med dine skridt. For at få en sundere livsstil, skal man bevæge sig. 

Det kan være fint bare at gå lange ture. Det bedste vil nok være at kombinere gåturen med noget træning. Der findes mange forskellige hold i fitness, og der er noget til enhver smag. Er du til zumba, hård konditionstræning eller styrketræning? Find din træningsform og kom i god form. 

Du kan finde sportsudstyr i mange forskellige butikker. Når man har det rigtige sportsudstyr, følger motivationen også med. At bevæge sig giver en sundere livsstil, og derfor er det blot om at komme i gang. 

Kost er alt  

Træning og kost går hånd i hånd. Hvis du træner meget og spiser usundt, får du ikke det bedste resultat. Tænk over din kost og udskift dårlige vaner. Ofte er man ikke selv klar over, hvad ens dårligere vaner er, fordi de er blevet en del af de faste rutiner. Derfor skal du begynde at lægge mærke til, hvad du indtager. 

Hvis du spiser for meget sødt i løbet af en dag, bør du skifte det ud med fx frugt. Find alternativer til dine søde valg og spis mindre portioner. Ofte spiser man for at spise uden virkelig at være sulten. Derfor er det bedste råd at tænke sig om en ekstra gang, før man spiser noget. Spørg dig selv: Har jeg virkelig lyst til det her? 

Når du spiser sundt, får du også en sundere livsstil. 

Indre-ro-yoga

Find ro

Vidste du, at stress kan føre til en usund livsstil? Det ved du nu. Derfor er det godt at finde ro i sin hverdag. Det kan man gøre på forskellige måder, alt efter hvem man er. Du kan fx nyde naturen og tage en kaffe i hånden. Ellers kan du starte til yoga og komme helt ned i gear. Det er meget individuelt, hvordan man finder sin indre ro. 

Vigtigst af alt er, at du ikke stresser rundt hele tiden. Du skal huske at give tid til dig selv, hvor du ikke tænker på andre. Det kan lyde egoistisk, men mennesker har brug for ro.

Relaterede artikler

blade

Sørg for at købe ordentlig fødevareemballage

At vælge emballage til ens fødevarer, kan typisk godt være nemt at komme om – men hvis det skal være i orden, kræver det at man kigger en ekstra gang eller to. Det kan man blandt andet gøre ved at holde øje med mærkerne. Mærket som altid er på fødevareemballager, er et glas og en […]

Tag et kviklån

Få råd til at starte op for dig selv

Der er i dag mange, der går rundt med en drøm om at starte op for sig selv. Det betyder, at der er flere, der gerne vil løsrive sig fra chefer og bestemte arbejdstider. Og derfor er løsningen at starte op selvstændigt. Det er dog ikke noget, man bare lige sådan gør, idet det er […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.