Spis sundt for dig selv og for fremtiden

blomkål
ks12

Det bedste råd for fremtiden er, at du ikke bare skal tænke på ernæring og sundhed for dig selv, men også i forhold til miljøet. Ved at tænke klima og klode ind i din daglige kost kan du ikke bare skabe en sundere hverdag for dig selv og familien, men også skabe en grønnere fremtid for vores klode og dem, der skal bebo den.

Det behøver ikke at være store ændringer eller stramme diæter for at have en effekt, for med ganske få retningslinjer kan du gøre en kæmpe forskel, så læs med og bliv klogere på, hvordan du bliver sundere i dag og samtidig gør planeten en tjeneste. 

Spis mindre kød

Den er næsten for åbenlys, men det er også det råd, der kommer til at gøre den største forskel. Det betyder ikke, at du skal skære kød helt ud af din kostplan, men blot, at du måske skal tænke en ekstra gang over, hvilken form for kød du vælger at spise og, hvor tit du gør det.

Kød fra køer og grise er noget af det, der trækker rigtig hårde veksler på både din krop og vores miljø og derfor også noget af det første du bør skære ned på – faktisk så meget som minimum 50%. I stedet kan du kigge nærmere på alternative former for kød, som kalkun og kylling, eller nogle af de mange vegetariske muligheder, der findes. Dette leder os videre til andet punkt, nemlig;

kande og glas med mælk i det fri

Mere frugt og grønt

Faktisk ligeså meget, som du skal skrue ned for kødet. 50% mere frugt og grønt end du spiser i dag, skal erstatte det kød, du bør skære ned på. 

Det behøver ikke at betyde, at du skal leve af blomkål og bønner, for der findes rigtig mange spændende og lækre former for grønt og frugt, der kan være både lækkert og sundt for dig at inkorporere i din madplan. Noget af det mere moderne i denne kategori er hokaido græskar og andre bastante grøntsager, som kan give den tyngde og robusthed til maden, som man forbinder med kød. Desuden er der også de såkaldte superfrugter, der ikke bare er lækre, men også indeholder en kæmpe portion antioxidanter og vitaminer, der er som en sundhedsbombe for kroppen.

Mere mælk

Kontroversielt? Det kan du bande på, men ikke desto mindre er det en af de ting forskerne peger på i forbindelse med en sundere fremtid for os og for planeten. Drik et stort glad mælk om dagen sammen med masser af vand for at hydrere kroppen. 

Vandet er en gammel kending, men mælken er noget vi ikke har haft på skemaet til voksne mennesker i rigtig mange år. Der er dog en hel del nyere forskning, der peger i retningen af, at det faktisk er rigtig sundt – også for voksne mennesker at drikke mælk hver dag. 

Vil du have inspiration til lækker mad, så kig på http://vildmedmad.dk og find spændende opskrifter på både moderne retter og kendte klassikere. Bland dem eller giv dem et nyt twist, så de passer til dine ønsker for fremtiden. Bon Appetit.

Grøn grøntsagsjuice og grønne frugter

 

Relaterede artikler

revisor

En billig revisor er helt fint i 2020

Der er nok at se til som selvstændigt erhvervsdrivende. Man skal gerne kunne producere, sælge og markedsføre sit produkt helt selv, for jo flere man får på lønningslisten, jo større bliver underskuddet.  Mange selvstændige har særligt svært ved regnskabet, hvilket nok ikke er noget under. Det er trods alt ikke derfor, man er blevet selvstændig. […]

arbejde

Et par anderledes måder at komme i arbejde på

Leder du efter job? Hvis du nu tilfældigvis skulle være ledig på udkig efter arbejde, så er du sikkert smerteligt klar over, hvor vanskeligt det egentligt kan være endelig at finde drømmejobbet. Men var du klar over, at der faktisk findes to gode måder, som gør, at du rent faktisk kan komme i arbejde inden […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.