Den bedste tapas og vin i Århus

Personer med et vinglas i deres hænder
ks12

En himmelsk smag. Kombinationen mellem en af de ældste alkoholiske drikke og en spansk spise, der i de senere år har haft en stigende popularitet. Det er hvad du kan opleve i Århus, hvis du ønsker at smage på den sublimt bedste tapas og vin i Århus.

Der bliver ikke gået på kompromis med kvaliteten af hverken maden eller vinen. Denne kvalitet bliver understøttet af den utroligt hyggelig stemning, som starter lige fra det sekund, du træder ind ad døren til denne perle af en tapas- og vinbar i Århus.

Et billede af noget tapas

De mest populære former for tapas

Tapas kan dateres helt tilbage til det 13. århundrede, hvor den daværende konge af Castilla, León og Galicia hed Alfonso X. Historien er, at da kongen dengang var ved at komme sig ovenpå en sygeperiode, havde han kun lyst til at spise og drikke i meget små mængder ad gangen.

Derfor fik kongen serveret mange små retter, der tilsammen kunne slukke hans sult. På den måde siges det, at tapasen blev opfundet. Det er ikke til at sige med sikkerhed, om fortællingen er sand, men der er ingen tvivl om, at tapas i dag er blevet en fast del af mange menneskers spisevaner.

I dag findes der tusindvis af både varme og kolde retter, der hører ind under kategorien tapas. De fleste hylder den såkaldte spanske omelet som værende den mest populære form for tapas.

Den spanske omelet er en form for æggekage, der selvfølgelig er lavet med æg og derudover også kartofler og løg. Tilsammen bliver det til en meget velsmagende ret, som mange inkarnerede tapas-spisere vil gøre alt for at få en bid af.

Der findes dog som nævnt også mange andre former for tapas. Der findes tapas med alle slags kød og fisk, og til veganerne derude findes der også tapas udelukkende bestående af grøntsager. Tapas er et sikkert hit, da der altid vil være noget for alle. Det vil du også opleve, hvis du vælger at smage tapas og vin i Århus!

Kombinationen mellem tapas og vin

Hvis du tager på en tapasbar i Barcelona, vil du formentlig se fyldte vinglas over det hele. Vin og tapas går nemlig hånd i hånd, og den ene er ikke det samme uden den anden. 

En god tapas- og vinbar som den i Århus kan være udgangspunktet for en exceptionel smagsoplevelse. En god anbefaling er både at vælge en række kolde og en række varme retter. På den måde får du også smagt dine ønskede vine i forskellige kombinationer, således at forskellige smagsudtryk kommer til sin ret. 

En restaurant hvor folk spiser tapas og drikker vin.

Hvilken vin skal jeg drikke til tapas

De fleste vil mene, at der skal en spansk vin til tapas, og det er selvfølgelig også et godt udgangspunkt.

De fleste starter med en rosé- eller hvidvin, hvor du fx med stor succes kan vælge en Albaraiño eller sågar den franske Chablis. Derefter bevæger mange sig imod rødvinene, hvor der er tusindevis af gode muligheder.

Når du tager ind for at smage den bedste tapas og vin i Århus, kan det være en god ide, at du konsulterer dig med tjeneren omkring valget af vin til din ønskede tapas. De vil vide lige, hvad der passer sammen, så du får den bedste oplevelse.

Relaterede artikler

solsikke

Gør din have klar til staycation

Begrebet staycation er i stigende grad blevet populært over de seneste år. Ordet er en sammenblanding af stay og vacation og indbefatter, at man bliver hjemme og holder ferie. En staycation kan være alt andet end kedelig – det handler om, hvad man gør det til. Mange mennesker vælger at gå på opdagelse i deres […]

Stablede mønter

Strakslån oplever stor popularitet blandt danskerne

At optage et lån er blevet lettere og mere tilgængeligt end nogensinde før. Det er derfor heller ingen overraskelse at flere og flere danskere hopper med på bølgen, og låner til højre og venstre hos internettets mange lånudbydere.  Ja, de såkaldte strakslån er i den grad kommet for at blive. Deres store popularitet må i […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.