Hold dit livs temafest

Masker
ks12

Nogle elsker dem – andre kan ikke fordrage dem. Ét er dog sikkert! Temafest vinder mere og mere indpas i den danske festkultur. Se blot karnevallerne i Aalborg og København, som hvert år lokker hundredetusindevis af mennesker til.

Det er en anderledes måde at fest på, og en måde hvor alle typisk starter med et grin. Det er en genial vej til den nemme smalltalk, hvis du skal være vært for et selskab, hvor folk ikke kender hinanden. Vælger du et tema, og folk kommer udklædt, vil der altid være mindst ét emne, de kan starte samtalen med. Derudover er der mange mennesker, som gør virkelig meget ud af deres udklædning, og der er typisk derfor også plads til både grin og begejstring.

Konfetti

Tema

Du skal først og fremmest vælge et tema. Tænk her på, hvilke mennesker der kommer til festen, og hvilken anledning der er tale om. Hvad ville du synes var sjovt? Men vigtigere endnu; hvad ville dine gæster synes var sjovt?

Der er uendelige valgmuligheder, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kan for eksempel gå med Tysk Bierfest eller Zoologisk Have, Pimps & Hoes eller Monte Carlo, Farmertema eller Sex And The City. 

Når du har valgt dit tema, skal du naturligvis selv være en god repræsentant for temaet. Find et fedt kostume, der sætter standarden for festen – folk skal helst blive lidt imponerede over værtens udklædning til en temafest. 

Hvis du gerne vil være sikker på, at dine gæster gør noget ekstra ud af deres udklædning, så overvej at stille en præmie i udsigt til den bedste udklædning. Det behøver ikke være en stor gave eller en dyr præmie. Ofte er folk faktisk ligeglade med den slags – de vil bare gerne vinde.

Sørg i øvrigt for, at invitationen afspejler den stemning og det tema, du gerne vil have til festen. Og den bør signalere vigtigheden af at gøre noget ud af sit kostume.

Tema

Fordele ved temafest

Der er rigtig mange fordele ved at holde en temafest. Én af de største fordele er, at dine gæster slapper mere af. Når du ankommer i et kostume, vil du automatisk stå lidt ved siden af den rolle, du har til hverdag – og de fleste bliver derfor både mere åbne og afslappede. Og det leder hen til en anden fordel: Temafester ender ret ofte med at blive markant sjovere – netop fordi gæsterne slapper af og giver den gas.

Relaterede artikler

Boligforening

Sådan gør du livet i boligforeninger nemmere

Det kan være fantastisk at bo i en boligforening. Der er hele tiden mennesker tæt på en, og derudover har man ofte nogle fantastiske fællesarealer. Dog kommer der også nogle ekstra forpligtelser, når man er en del af en boligforening. Først og fremmest skal man hjælpe med at passe på fællesarealerne, og derudover er det […]

deprimeret

Sådan får du energi til at komme igennem ugen

At arbejde fuldtid er hårdt arbejde. Hver eneste dag forventes det, at man yder sit ypperste. Om morgenen bliver du vækket af de skæbnesvangre bip fra vækkeuret. Hele dagen knokler du igennem, mens du en gang imellem tillader dig selv at kigge hurtigt op på uret, for at se hvor længe du endnu må slide. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.