Sådan kan du få ro i maven, hvis du er bekymret omkring din graviditet

Tidlig scanning
ks12

Hvis du er gået hen og blevet gravid, kan du måske begynde at mærke bekymring og stress omkring din graviditet. Dette er helt normalt, og noget som de fleste gennemgår, men derfor kan det være rart at få ro i maven omkring det hele samt være sikker på, at alt er i orden. Hvis du derfor kan mærke, at du er nervøs eller bekymret omkring din graviditet, kan du f.eks. booke en tidlig scanning, snakke med en læge eller læse bøger omkring graviditet. Disse ting kan nemlig være med til at hjælpe dig af med stressen og få ro i maven.

Tidlig scanning

Husk at det er helt normalt at være nervøs

Hvis det er første gang du er gravid, og du stadig er i begyndelsen af graviditet, er det helt normalt at opleve nervøsitet. Din krop gennemgår en voldsom forandring, og det er derfor helt forståeligt, at man bliver lidt nervøs omkring denne udvikling og barnets velvære. Det kan derfor være godt at huske sig selv på, at det er helt normalt at være bekymret omkring sit barn. Så længe din bekymring ikke leder til unødvendig stress, er der ingen grund til at være nervøs. Hvis man har lyst, kan man opsøge forskellige muligheder for at komme af med sin nervøsitet og føle sig mere tryg gennem hele processen.

Book en scanning

Det kan give en del mennesker en stor ro og tryghed omkring graviditeten, hvis man vælger at booke en tidlig scanning. Ved en tidlig scanning får du lov at se dit barns hjerte blinke samt blive helt sikker på, at alt er lige som det skal være. Den tidlige scanning kan du allerede få, inden du bliver kaldt til den ordinære scanning på sygehuset. Den tidlige scanning kan være med til at fortælle hvor langt du er henne, længden på fosteret samt muligheden for tvillinger. Herudover kan scanningen vise om alt er som det skal være i forhold til hvor langt du er henne. Hvis du synes dette lyder som en god ide, kan du undersøge de forskellige muligheder for at bestille en scanning.

Tidlig scanning

Snak med folk omkring dig om din graviditet

Det kan hjælpe en hel del at snakke om din graviditet med de mennesker, der er omkring dig. Hvis du går og holder alle dine bekymringer inde, kan det ende med at stresse dig rigtig meget i sidste ende. Derfor er det bedre at lufte sine tanker og komme ud med de bekymringer, du nu kan have. Du kan snakke med din familie og dine venner om det, og det kan måske være en hjælp at snakke med en veninde, som også har gennemgået en graviditet. På den måde, kan hele graviditeten blive afdramatiseret, så din oplevelse bliver bedre. Herudover kan du også overveje at snakke med en læge eller læse nogle bøger omkring graviditet, hvis du tror, at dette kunne give dig en større tryghed omkring at være gravid. Der findes mange forskellige tilbud og muligheder, som kan hjælpe dig til at få en sund og tryg graviditet uden stress og bekymring.

Relaterede artikler

Cannabis olie

Forskning viser: Cannabisolie kan gøre dig sund igen

Måske oplever du forskellige gener i hverdagen. Dette kan være fx stress, hovedpine, gener fra andre sygdomme og meget mere. At proppe sig med smertestillende kan være hårdt for din krop, og påvirke dit humør. Dog findes der et alternativ til let smertestillende, nemlig cannabisolie. Du kan også tage cannabisolie hvis du har brug for […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.