Værd at vide om kraftige magneter

magneter
ks12

Magneter kan bruges i et utal af situationer. Du kan købe hyggelige køleskabsmagneter som souvenirs på ferier, men magneter har også mange andre formål. De bruges nemlig i stor stil til at løse mange forskellige funktioner både i privatlivet og industrien. Her kan du læse meget mere om, hvad kraftige magneter kan bruges til.

Hvad er en kraftig magnet?

En kraftig magnet kaldes også for en neodymium magnet. Dette er en ekstra kraftig magnet, der kan leve op til krav såsom bestemte temperaturer eller styrker. Du kan både købe helt almindelige magneter, men skal de kunne lidt ekstra, så skal du op i en kraftigere klasse såsom neodymium.

Kraftige magneter har mange anvendelsesområder. De kan i mange tilfælde erstatte andre typer af muligheder såsom lim, skruer eller indstøbning. Med en magnet er det let og enkelt at flytte eller fjerne den igen, uden at den efterlader mærker eller huller i materialet.

Magneter i alle former for situationer

En god og kraftig magnet kan bruges til at lukke skabe eller skuffer tæt til i eksempelvis laboratorier eller værksteder. De kan også anvendes til at holde spotlys, møbler sammen eller andre former for inventar, der let skal kunne rykkes rundt og flyttes med. Har du behov for en smart holder til displays eller skærme, så kan en neodymium magnet sikre en solid og fast plads.

Derudover kan du også bruge de kraftige neodymium magneter til tavler, indeni højtalere, til at hænge midlertidige skilte og dekorationer op med. De kan også bruges til indmaden af motorer, opsætte sensorer og lys.

Køb kraftige magneter online

Du kan bestille magneter i lige den størrelse og type, du står og skal bruge, hvis du går online. Se udvalget af kraftige magneter hos Larko.dk her. Her forhandles der stærke neodymium magnet, der er certificerede og lever op til kravene fra RoHS og REACH. Det betyder, at magneterne er producerede under de bedste forhold, og du undgår skrappe kemikalier, der kan påvirke både mennesker og miljøet.

Vær obs. på fugt

Du kan sagtens bruge neodymium magneter fra Larko A/S udendørs, men de skal helst være indkapslet i et andet materiale. De tåler ikke så godt fugt, og derfor skal de helst være støbt ind i plast eller gummi for forlænget levetid.

Når magneten skal hæfte på noget, skal du være opmærksom på afstanden fra magneten til den pågældende overflade. Derfor er det en fordel, at magneten er større, hvis den skal være indkapslet i et andet materiale for at kunne klare vind og vejr.

Relaterede artikler

musik

Find den guitar som passer til dig

Det er altid en god ide at lære noget nyt, og det samme gælder også ved instrumenter. Du kan vælge imellem mange forskellige, men et især kendt instrument, er guitaren. Der findes mange guitarer, så derfor kræver det at du ved noget om dem, før du køber en.   Guitarer kommer i forskellige farver og […]

arbejde

Et par anderledes måder at komme i arbejde på

Leder du efter job? Hvis du nu tilfældigvis skulle være ledig på udkig efter arbejde, så er du sikkert smerteligt klar over, hvor vanskeligt det egentligt kan være endelig at finde drømmejobbet. Men var du klar over, at der faktisk findes to gode måder, som gør, at du rent faktisk kan komme i arbejde inden […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.