Vi rejser ud af landet som aldrig før

Jordomrejse
ks12

Danskerne er blevet et ekstremt rejsevant folk, og det hører efterhånden til sjældenhederne at løbe ind i danskere, der ikke har minimum én udlandsrejse om året. Udviklingen kan findes i mange omstændigheder, herunder bedre transportmuligheder, billigere fly og en større interesse i andre kulturer. Verden er så at sige blevet mindre, og rejselysten er blevet større.

Rejseplan

Verden er blevet mindre

Når man skulle rejse før i tiden, blev man mere eller mindre isoleret fra dagligdagen derhjemme, og dermed var det svært at følge med i, hvad der skete derhjemme, ligesom det var svært at få fat i familie og venner derhjemme. Det føltes derfor som om, man var meget, meget langt væk, og for nogle mennesker kunne det føles skræmmende på den måde at være udenfor rækkevidde.

I dag er det dog helt anderledes. Med mobiltelefonens indtog i den moderne verden og særligt efter ankomsten af internettet er det blevet ekstremt nemt at holde kontakt, selvom der er mange tusinde kilometer imellem. Og efter at de sociale medier i den grad har gjort deres indtog, er det rørende enkelt at få fat i familie og venner derhjemme.

Man kan sågar holde øje med, hvad der sker i Danmark, mens man er væk, idet langt de fleste aviser og nyhedsmedier også har en hjemmeside. Således kan man for eksempel gå ind på https://www.dagens.dk/ og læse, hvad der rører sig derhjemme, og man skal således ikke helt starte forfra, når man kommer hjem fra en 3 ugers ferie.

Hvor går rejsen hen?

Og det er ikke kun omfanget af rejser, der har ændret sig. Det er også rejsemålene. Selvom det stadig er ekstremt populært at rejse rundt i Europa, herunder til destinationer som Mallorca, Gran Canaria og Lanzarote, så har mere eksotiske rejsemål altså også gjort deres indtog i statistikken.

Således har for eksempel rejsemål som Sri Lanka, Kenya og Mexico i den grad gjort deres entré, og det er ganske tydeligt at se, at danskerne er blevet meget mere interesserede i at opleve lande, der ikke nødvendigvis minder om Danmark – hverken i natur eller kultur. 

Det er således også blevet enormt moderne at rejse steder hen, hvor det ikke er ret turistet, og hvor man dermed får en mere autentisk oplevelse. Det betyder imidlertid ikke, at man ikke stadig kan finde rigtige gode og attraktive rejsetilbud til de mere turistede steder. Alle slags rejser er således nu let tilgængelige, uanset hvordan man foretrækker at rejse.

Flyrejse

Hvad laver de fleste på rejserne?

Det er svært at sige noget entydigt om, hvorfor rejser til udlandet er eksploderet igennem det seneste år. Verden er generelt set blevet meget mere internationalt præget, og det betyder også, at mange flere har forretningsrejser på tværs af landegrænser.

Hygge og afslapning er dog den primære grund. Mange spiller for eksempel musik på rejsen for at bringe folk tættere sammen. Køb guitar, hvis du gerne vil forhøje hyggen på din næste ferie til udlandet. Det er naturligvis ikke mega praktisk at rejse med en stor guitar, men det er uden tvivl besværet værd.

Relaterede artikler

fly

Norwegian er fortsat et af danskernes foretrukne rejseselskaber

Nogle flyselskaber gør det bare en tand bedre end andre. Det kan være svært at finde et billigt fly, som samtidig også har nogle gode faciliteter og god service. Norwegian udmærker sig gang på gang fra andre lavsprisflyselskaber og er blandt danskernes favoritflyselskaber. Herunder kan du læse om, hvad der netop gør Norwegian til et […]

sammenhold

Opgrader din virksomhed og få gladere medarbejdere

Vil du gerne gøre lidt ekstra for dine medarbejdere? Det kan man gøre på mange forskellige måder, og det kan være både dyrt og besværligt, men det behøver det ikke at være. Læs med herunder og få nogle bud på, hvad man f.eks. kan gøre for at arbejdspladsen bliver bedre. Invester i holdere til nøglekort […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.