Alt om den undervurderede tonicvand

cocktails
ks12

De færreste ved, hvor vigtigt det er at anskaffe den helt rigtige tonic af høj kvalitet! Ligesom alkohol er der efterhånden et kæmpe marked for tonic, som kan rangere mellem at være kraftig, mild, sød og tør. Tonic udgør for eksempel en stor del af den klassiske cocktail gin and tonic og er med til at løfte ginnens naturlige smagsnuancer. Så hvorfor ikke bruge lidt mere næste gang du skal købe ind til fest? Du vil ikke komme til at fortryde det, og dine gæster vil kunne smage forskellen med en tonic af god kvalitet!

Den perfekte makker til gin

Selvfølgelig er tonic den oplagte del af en gin og tonic, men vidste du at ginnens sødme eller bitterhed kan tilpasses ved hjælp af tonic? Her er det helt op til dig, om du ønsker at tonicen skal være mere dominerende eller blot være en let eftersmag som akkompagneret af gin, der har en høj alkoholprocent. Tonicvandets bitterhed nemlig går hånd i hånd med ginnens enebærsmag. Dette får begge drikke til at gå op i en højere enhed og forstærker smagsindtrykkene. Dog kan det nogle gange være forvirrende at skulle vælge, hvilken tonic man skal bruge til hvilke formål. Heldigvis findes der et hav af gode allround tonics, der kan blandes op med alkohol til enhver lejlighed.

Opgradér din smagsoplevelse

Vidste du, at tonic indeholder kinin, som historisk set er blevet brugt til behandling af malaria og er fluorescerende i flydende form? Kinin kommer fra barken på det sydamerikanske cinchona-træ og blev introduceret til Vesten af franske forskere. Navnet stammer fra det oprindelige navn ”quina”, som betyder kristtornbark. Før i tiden blev kinin brugt som feberlindrende middel, men i dag bliver det nærmest kun brugt til at bekæmpe natlige lægkramper. Den bitre drik består derudover i langt de fleste tilfælde af vand, kulsyre og tilsætningssmage som citrus og frugtsukker i det mere florale hjørne eller krydret som nellike for at runde smagen af gin af.

gin-tonic

Gå aldrig på kompromis!

Som sagt er det lige så essentielt at købe den bedste tonic, som det er at købe en gin i den lidt dyre ende, hvis du ønsker den bedste G&T smagsoplevelse. Tonic kan – med dens ofte ret frembrusende kininsmag – sagtens overdøve ginnens mere bløde smag af enebær, hvis man ikke får blandingsforholdet lige i skabet. Det er dog vigtigt at pointere, at alle har forskellige smagsløg og præferencer, når det kommer til alkohol og på hvilken måde, man blander alkohol sammen med andre drikke. Men efter lidt øvelse og de helt rette elementer, er du tættere på at mikse den perfekte gin og tonic end nogensinde før. Og det vil alle dine gæster uden tvivl sætte pris på, når de kommer til hyggelige aftener i fremtiden.

Relaterede artikler

Hjemmearbejde fra stuen

Skab rammerne for et godt hjemmearbejde

Der er meget, der skal tages højde for, når man arbejder hjemmefra. Mange er blevet pålagt at arbejde hjemmefra pga. corona pandemien. Imidlertid er det ikke ved alle arbejdspladser at det gode fysiske arbejdsmiljø er fulgt med hjem. Det handler i høj grad om at indrette sig bedst muligt i eget hjem, så man ikke […]

Bogbutik med hylderne fyldt med selvhjælpsbøger

Flere og flere går op i hjælp til selvhjælp

Hvis man går ned i en hvilken som helst bogbutik i dag, så vil man højest sandsynligt se hylde efter hylde fyldt med selvhjælps bøger. Danskerne er ganske enkelt vilde med selvhjælp, og det er ærligt talt ikke svært at se hvorfor. Det er da uden tvivl en lokkende tanke, at man ved at læse […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.