Alt om fænomenet fødselsdag

Alt om fænomenet fødselsdag
ks12

Alt om fænomenet fødselsdag

Danskerne er et folkefærd med mange traditioner, og vi vil ofte gå rigtig langt for at bevare vores gamle traditioner. Derudover går vi også rigtig meget op i at fejre traditionerne, og typisk bliver der lavet god mad, og der bliver serveret gode drikkevarer, når traditionerne skal fejres. De fleste danskere fejrer fødselsdag, men hvordan er traditionen egentlig opstået, og hvor kommer det fra? Det kan du læse mere om på www.de-sjove-jokes.dk/foedselsdag.

Få al baggrundsviden

Det kan være meget rart at få noget information om vores traditioner. Der er nemlig mange, der fejrer alle traditionerne, men det er sjældent, at man lige ved, hvordan den er opstået, og hvor den kommer fra. Men på internettet kan du finde al den viden, som du overhovedet kan forestille dig; du kan også finde al baggrundsviden på traditionen omkring fødselsdagsfejring.

Et relativt nyt fænomen

Mange går og tror, at man altid har fejret fødselsdag i Danmark, men det er absolut ikke tilfældet. Faktisk er der tale om et relativt nyt fænomen. Det var først efter reformationen, at man begyndte at gøre noget ud af den dag, hvor man blev født, og i starten var det endda udelukkende forbeholdt royale personer, og sidenhen blev det udvidet til også at blive en skik blandt adelsfolk. Det var ikke før i 1800-tallet, at borgerskabet begyndte at fejre fødselsdag, og siden er det blevet almindelig skik i Danmark at fejre fødselsdag.

Forskellige traditioner

Det er meget forskelligt, om og hvordan man fejrer fødselsdag i andre lande. Der er nemlig store kulturforskelle på netop dette punkt. Det kan nævnes, at man eksempelvis i Asien regner dagen, hvor man bliver født, for den første fødselsdag. Der findes også store forskelle religionerne imellem. Det klassiske eksempel, som der sikkert er mange, der har hørt om, er, Jehovas Vidner ikke fejrer fødselsdag, da det er imod deres religion. Der er også mange, der finder det utrolig interessant at nærstudere kulturforskellene.

Aktiviteter i forbindelse med fødselsdag

Danskerne forbinder typisk fødselsdag med nogle helt specifikke aktiviteter. Der er selvfølgelig forskel på aktiviteternes indhold alt efter, hvor gammelt fødselsdagsbarnet er. I tidens løb er der fundet på mange forskellige lege til børnefødselsdage. Nogle af de helt klassiske er selvfølgelig stoledans, stopdans og skattejagt. Generelt kan børn godt lide lege, hvor der er noget musik ind over. For de voksnes vedkommende bliver fødselsdage typisk fejret med god mad og generel forkælelse. Og så er der selvfølgelig også gaverne.

Gavetraditionen

Det er også et forholdsvis nyt fænomen, at man giver gaver til fødselsdagsbarnet. Det er selvfølgelig oprindelig primært rettet mod børnene, men de voksne sætter nu også stor pris på at få gaver. I disse tider kan det dog være temmelig svært at finde på gode gaveidéer til børn såvel som voksne. Vi lever i en tid, hvor vi ikke lider nogen nød hvad angår materielle ting, og flere og flere voksne ved ikke, hvad de ønsker sig, da de føler, at de har alt det, de har brug for. Internettet kan dog være en rigtig god hjælp, hvis man skal bruge lidt inspiration til fødselsdagsgavekøb.

Relaterede artikler

arbejde

3 gode råd til en bedre kropsholdning i hverdagen

Rigtigt mange danskere døjer med dårlig ryg, smerter i nakken eller stivhed i kroppen. Ofte kan det skyldes, at mange af os har en dårlig eller ikke helt optimal kropsholdning – og vi lægger typisk ikke engang selv mærke til det. Mange danskere sidder ned hele dagen i forbindelse med arbejde, og her er det […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.