Her er din guide til at finde den rigtige bideskinne

tandlægestol
ks12

Skærer du tænder om natten, når du ligger og sover? Det er der nemlig rigtig mange der gør, og det kan resultere i både hovedpine og smerte i kæberne, når du vågner om morgenen. Det vurderes at et sted mellem 10 og 20 % af danskerne udsættes for dette problem om natten efter de har lagt sig til at sove.

 

Der findes dog heldigvis en løsning. Med en bideskinne får du mulighed for, at beskytte dine tænder, så de ikke bliver slidte, og er til gene for både din mund og dit hoved.

Bideskinne – hvad er det?

Du danner dig måske nok allerede skrækbilleder inde i hovedet at, at det er et kæmpe maskineri, der skal proppes ind i din mund, når du hører ordet bideskinne. Dette er dog heldigvis ikke tilfældet.

En bideskinne er en plastskinne, du placerer i din mund inden du går i seng, som dermed forhindrer slitage på tænderne. Ydermere aflaster skinnen dine tygge- og kæbemuskler, hvorfor den hjælper dine muskler med at slappe af, så de ikke bliver helt ømme i løbet af natten.

bideskinne

Bideskinnen skal først indsættes, efter du har børstet tænder, da det er vigtigt at den bliver holdt ren.

Derfor har du brug for en bideskinne

Hvis du skærer tænder om natten resulterer det i, at de slides ned, og dermed bliver mere følsomme og udsatte, hvilket bl.a. kan påvirke antallet af huller du får i dine tænder.

Der er dog også andre skadelige effekter, der forbindes med det. Symptomer som smerte i kæben, spændinger i nakken, smerte i tænderne og hovedpine kan let skyldes, at du skærer tænder om natten, uden selv at være klar over det. Hvis du oplever disse ting, er det nærliggende at besøge en læge, der så kan beslutte hvad hjælp du har brug for.

Hvilken bideskinne skal du vælge?

Hvilken bideskinne der er den rigtige handler i høj grad om, hvor du sætter dine prioriteter.

Hos tandlægen kan du få speciallavet én, der passer perfekt til din kæbe og dit tandsæt, men dette kan ofte komme til at koste en del. Ikke mindst hvis du medregner de konsultationer, der vil forekomme umiddelbart før du får lavet skinnen. Til gengæld kan du være sikker på kvaliteten, og på at det du får, passer perfekt til dig.

Du kan også prøve at tage et kig på nettet, hvor det er muligt at finde billigere alternativer, der oven i købet bliver leveret direkte til din dør. Hvis du fx klikker her, kan du let finde en billig og simpel bideskinne.

Relaterede artikler

Himmel med hjerte

Få hjælp til tømning af dødsbo og sorgprocessen efter

Det kan være meget svært at miste en person, man holder af. Det kan både være hårdt at bearbejde sorgen over at have mistet, men det kan også virke uoverskueligt at skulle tage stilling til praktiske gøremål. Det kræver mange timer at skulle tømme den mistedes hjem for at kunne sælge huset, og samtidig kan […]

Vær god ved din krop

Passer du nok på dig selv?

I en travl hverdag, er det vigtigt, at du sørger for at passe på dig selv. Det gælder om at finde en balance i din hverdag, så du føler at du både har tid og overskud til dig selv, din familie, dine venner og dit arbejde. Hvis du ikke passer på dig selv, vil du […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.