Den store, lydige vagthund til enhver familie

Dogue de Bordeaux i skoven
ks12

Står du og din familie og drømmer om at købe en hund? En hund kan være en fantastisk tilføjelse til enhver familie, og kan give meget glæde til alle aldre. En skøn familie hund kunne f.eks. være en Dogue de Bordeaux. En stor, men glad og livlig hund, som ville være en perfekt tilføjelse til enhver. Det er en race som elsker at hjælpe, og vil derfor blive en taknemmelig del af hverdagen. 

Den perfekte familiehund

Hvad kendetegner den?

En Dogue de Bordeaux er først og fremmest en meget stor hund. Alt afhængig af køn og gener, bliver den ofte mellem 58-69 cm høj, og vejer mellem 54-65 kg. Den lever oftest mellem 8-10 år, og kan derfor blive en stor del af børnenes opvækst. De er nemlig en perfekt familiehund, da de generelt har en meget afslappet og tolerant adfærdsform, og er meget loyal mod de mennesker som til daglig passer den. En Dogue de Bordeaux har som de fleste andre store hunde brug for daglig motion, men nyder også at blive trænet mentalt. Da det ligger i racens DNA at være vagtsom, er det en god idé at give den udfordringer, som kan stimulere dens hjerne. Heldigvis er det en race, som er nem at træne, og kan med den rette opdragelse, blive en veltrænet og lydig hund. Det anbefales at begrænse den fysiske træning i de første 2 år af hundens opvækst, da racen med dens muskuløse krop, kan have problemer med overbelastede led. Efter de to år, kan den dog sagtens være med til mere fysisk krævende aktiviteter. 

Dogue de Bordeaux hvalp

Hvordan passer den ind i det travle familieliv?

En Dogue de Bordeaux kan pga. dens store størrelse, og det ”rå” look, godt se lidt farlig ud. Men i virkeligheden er det en hund med et utroligt kærligt væsen, som trives i samarbejde og socialt selskab med mennesker den stoler på. Det er en meget afslappet og tolerant hunderace, som gerne vil være tæt på menneskerne omkring den. Hvis man engagerer sig i den, er man sikker på at den også vil engagere sig i en. Det er derfor også et perfekt valg til familielivet. Dens vagtinstinkter vil ofte komme til udtryk positivt i familielivet, da den vil gøre alt for at beskytte de mennesker, som den har i dens hverdag. Samtidig kan du også opleve at hunden ofte vil søge børnene og kan reagere hvis børnene virker utilpas. Dette er dens beskyttergen, som ofte vil være en velkommen adfærd i de fleste hjem.

Relaterede artikler

tekstur

Så er tapeter igen på mode

Efter at have levet lidt af en skyggetilværelse de sidste mange årtier, så er tiden nu kommet til at genopdage tapetet som moderigtig dekoration til hjemmet. Der er nemlig sket rigtig meget siden tapeternes storhedstid tilbage i 60’erne, 70’erne og 80’erne. Der findes nemlig mange flotte tapeter, og ikke mindst moderne tapeter der virkelig kan […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.