En engelsk bulldog som kæledyr

bulldog
ks12

Når man ser en engelsk bulldog tænker de fleste nok på hvor muskuløs og måske også hvor trist den ser ud. En engelsk bulldog er bestemt muskuløs og er også relateret til kamphunde, men det er ikke en trist anlagt hund. Nu tænker du måske at en kamphund slet ikke passer ind som kæledyr i familien, og til det er der kun at sige: jo det gør den. Hvis man ved hvad man laver under opdragelsen, kan man få den mest henrivende og loyale familiehund. Læs her hvad du kan få med denne race.

Hundens personlighed

Hundes personligheder kan variere lige så meget som menneskers. Derfor kan man aldrig helt vide hvilken hund man får. Hen af vejen handler det også i høj grad om opdragelsen og omgivelserne. Men der findes nogle generelle træk som passer til hunderacen. Når man snakker om karakteristiske træk, så er d engelske bulldogs milde af sind og de er hengivende. Er hunden tryg ved familien vil den være loyal, sød og mild. Bliver den provokeret eller føler den sig utryg, kan hunden dog godt blive aggressiv. Det kan både være for at beskytte sig selv og familien. Det kommer især til udtryk overfor nye personer eller andre hunde.

Det vigtigste under opdragelsen

For at opdrage og træne den engelske bulldog bedst, er det vigtigt at huske socialisering. En god og jævnlig socialisering vil vænne hunden til mennesker og børn, og dermed vil hunden føle sig mere tryg. En engelsk bulldog kan sagtens fungere i en børnefamilie, men det er vigtigt at alle familiens medlemmer, især børnene, respekterer hundens grænser og signaler. En engelsk bulldog kan have meget tålmodighed, men det er stadig vigtigt at vide hvornår den ikke gider mere. Ligeledes er det altafgørende at man ikke forstyrrer hunden når den spiser. Racen kæmper fortsat med aggressioner under fodring, og derfor skal man lade den spise i fred.

Ikke nødvendigvis en doven hund

På grund af hundens størrelse og til tider åndedrætsbesvær, kan det være svært for hunden at være aktiv i et højt tempo. Det betyder dog ikke at den er doven. Racen har ikke brug for intens motion, men den skal stadig motionere lidt for at undgå overvægt. På grund af åndedrætsbesværet er det vigtigt ikke at dyrke motion i alt for varmt vejr, da det kan være direkte ulideligt for hunden. Det er der trods alt heller ikke mange mennesker der gider.

Relaterede artikler

Kommende forældre

Kommende forældre er i tvivl om, hvad de skal bruge til den nyfødte

Der er kærlighed i luften og inden for nærmeste fremtid, så begynder en helt ny livsperiode, som varer resten af livet – livet som forældre. Det kan for mange virke idyllisk og romantisk, men der kommer også en hel masse bekymringer og følelser med samt beslutninger der skal tages. Det kan være forvirrende for mange […]

bord og blade

Find masser af inspiration til din boligindretning online

Det kan ske, at du føler, at du trænger til noget nyt i hjemmet. Heldigvis er det ganske overskueligt at lave nogle ændringer. Derfor er boligindretningen en rigtig god start. Det eneste, det kræver, er at du er lidt kreativ med den plads, du har. For så kan du faktisk lave nogle ganske spændende ændringer, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.